Loimaalaiselta iäkkäältä pariskunnalta huijattiin 80 000 euroa!


Lounais-Suomen poliisi on tiedottanut helmikuussa tapahtuneesta härskistä huijauksesta. Kolme miestä oli ilmestynyt Loimaalla asuvan iäkkään pariskunnan ovelle. He olivat kertoneet tarvitsevansa auton hinausapua.

Estelyistä huolimatta miehet olivat tulleet asuntoon sisälle ja huomanneet pariskunnan kannettavan tietokoneen. He olivat päässeet käsiksi koneeseen väittämällä, että he pyytävät sen avulla hinausapua.

Todellisuudessa kolmikko oli saanut käsiinsä vanhusten nettipankkitunnukset. He siirsivät pariskunnan tililtä 30 000 euroa ja nostivat käyttötilin nostorajaa. Seuraavan yön ja päivän aikana vanhusten tililtä siirrettiin ja nostettiin lisää rahaa. Yhteensä loimaalaispariskunnalta anastettiin noin 80 000 euroa.

Poliisi pääsi pääkaupunkiseudulla asuvien epäiltyjen jäljille ja he ovat myöntäneet osallisuutensa tekoon. Tapausta on tutkittu törkeänä maksuvälinepetoksena. Lisäksi yhdeksää henkilöä on kuulusteltu anastettujen varojen rahanpesuun liittyen.

Poliisi muistuttaa, että uskottavallakin tarinalla tai avunpyynnöllä voi olla ikävä kääntöpuoli.

– Petosten monista vaaroista on tarpeellista keskustella etukäteen. Mikäli petos on ehtinyt jo tapahtua, ensimmäiseksi kannattaa olla yhteydessä omaan pankkiin ja sen jälkeen ilmoittaa asiasta poliisille, vanhempi rikoskonstaapeli Johanna Repo ohjeistaa.

SUOSITUIMMAT