Lue täältä vinkit huoneen jakamiseen useammalle lapselle


Kahden tai useamman lapsen kesken huoneen jakaminen tulee välillä ajankohtaiseksi, kun kodissa makuuhuoneiden lukumäärä on rajallinen. Parhaimmillaan huoneen jakaminen saattaa olla lapsille yhdistävä ja hauska kokemus. Haasteena on luoda tila, joka heijastaa lasten omia persoonallisuuksia, mutta näyttää kuitekin riittävän yhdenmukaiselta. Käytä hetki ideoimiseen, ennen kuin teet suunnitelman makuuhuoneen jakamisesta. Tässä tilan jakamiseen muutamia ajatuksia.

Loihdi henkilökohtaiset sopet

Käytä seiniä, nurkkauksia ja eri tasoja luodaksesi henkilökohtaiset alueet kullekin lapselle. Anna tilan ilmaista lapsen persoonallisuutta.

Tilaa voi jakaa esimerkiksi laittamalla seinän sänkyjen väliin. Omaa yksityistä tilaa lapsille voi saada myös asentamalla sänkyjen eteen verhot.

Pidä värien paletti neutraalina

Neutraali väripaletti jättää sijaa luovuudelle, jakaapa huoneen sitten tyttö ja poika, kaksi tyttöä tai kaksi poikaa. Neutraaliin värimaailmaan on helppoa saada vaihtelua lisäämällä sisustuselementtejä tehosteväreissä.

Lasten mieltymykset vaihtuvat, kun ikävuodet karttuvat, eikä seinien maalaaminen tai tapetointi tule välttämättä joka välissä kysymykseen. Esimerkiksi kehystetyillä julisteilla, lakanoilla ja verhoilla voit vaihdella huoneen tunnelmaa helposti ja edullisesti.

Kerrossängyllä säästät tilaa

Lattiatila on kullanarvoista jaetussa makuuhuoneessa. Laittamalla sängyt päällekkäin kerrossängyksi, tilaa jää enemmän muille tarpeellisille asioille kuten työpöydälle tai leikkialueelle.

Toinen idea tilansäästöön on asentaa parvisängyt, joissa sänkyjen alapuolella on työpöydät. Näin erillistä työskentelytilaa ei tarvita.

Jos tilaa on erityisen vähän, harkitse levitettävää sänkyä.

Kuva: Unsplash

Lue lisää rakentamisesta ja remontoinnista.

SUOSITUIMMAT