Maria Veitola esittelee leikkausarpiaan – tästä poistettiin limutölkin kokoinen kasvain


Noin vuosi sitten toimittaja-juontaja Maria Veitolalta, 48, poistettiin rintaontelosta suurikokoinen kasvain.

Veitola julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän esittelee leikkausarpiaan ja muistelee kokemusta.

– Näetkö nämä neljä sentin mittaista arpea kyljessäni? Vuosi sitten noiden arpien kohdalla olevista aukoista hivutettiin ulos pieninä palasina mun rintaontelosta löytynyt limutölkin kokoinen kasvain. Eläköön robottiavusteinen, ensiluokkainen kirurgia jota lopulta Meilahden sairaalassa sain, Veitola kiittelee kuvatekstissä.

Veitola muistuttaa, että arvet eivät ole ainoa, mitä hänelle jäi kokemuksesta. Hän joutui odottamaan leikkausjonossa peräti 10 kuukautta koronapotilaiden hoitotarpeen takia.

– Oli karmaisevaa elää niin monta kuukautta epätietoisuudessa. En tiennyt, milloin saisin leikkaushoitoa, tai oliko jättikasvaimeni varmasti hyvänlaatuinen.
Se oli yksinäinen ja traumaattinen kokemus.

Heti leikkauksen jälkeen viime vuonna Veitola kertoi olleensa ”tosi vihainen HUSille” siitä, ettei sairaala ollut häneen missään yhteydessä.

– Edes tekstiviesti siitä, että hoitotakuu ei päde ja korona vaikuttaa isosti leikkausjonoihin, olisi ollut kiva, hän sanoi tuolloin.

Varsinaisessa leikkauksessa hän kertoi saaneensa ”mielettömän hyvää” hoitoa Meilahden sairaalassa.

Hieman yli vuosi hyvin menneen leikkauksen jälkeen Veitola tietää, että tilanne sairaaloissa on edelleen sama.

– Tänään luen uutisista, että monissa osissa Suomea sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä vaikuttaa taas muiden potilaiden hoitoon. Sekä leikkauksia, että esim. kontrollikäyntejä joudutaan lykkäämään. Hoitohenkilökunta on ollut jo pitkään todella kovassa kuormituksessa.

Veitola ei halua julkaisuunsa keskustelua koronarokotteista eikä -passeista.

– Haluan vain lähettää lämpimät terveiset väsyneelle ja ehkä turhautuneellekin hoitohenkilökunnalle, sekä hoitojonoissa oleville potilaille. Toivottavasti saatte asiaankuuluvaa tukea tilanteisiinne. 💜

Alla Maria Veitolan Instagram-julkaisu.

Kuvat: Instagram

SUOSITUIMMAT