Maria Veitolan hätkähdyttävä tilanne: ”Vaikea muistaa sanoja tai muodostaa kokonaisia lauseita”


Maria Veitola on julkaissut Instagramissa pitkän kirjoituksen. Hän kertoo kärsineensä jo useamman päivän erikoisista oireista sairastuttuaan koronaan.

– Infernaalinen väsymys, keho kuin lyijyä. Aivosumu: vaikea keskittyä, muistaa sanoja tai muodostaa kokonaisia lauseita. Kuumeinen olo, vaikka kuumetta ei ole. Joka paikkaa särkee. Hillittömästi. Etenkin päätä, kasvoja, pohkeita ja ranteita, Veitola kuvailee oloaan.

– Kova yskä pahenee aina iltaa kohden. Keuhkoihin koskee ja hengittäminen on raskasta, ajoittain jopa vaikeaa. Sydän hakkaa hulluna, on rytmihäiriöitä, vaikka ei muuta tee kuin makaa sängyssä. Kurkku on kipeä etenkin aamuisin, juontaja jatkaa.

Veitola kertoo saaneensa kaksi rokotetta ennen tartuntaa. Hän oli hakeutunut varmuuden vuoksi viralliseen koronatestiin saatuaan kotona positiivisen tuloksen.

– Kun tässä ei ole nyt tietoa siitä, mikä on esimerkiksi koronapassin tulevaisuus (…) Kolmatta rokotusta en ehtinyt saada, enkä sitä nyt saa, koska kahdesti rokotetuille, perusterveille, koronan sairastaneille ei kolmatta piikkiä anneta. Enkä sitä toki nyt ottaisikaan.

SUOSITUIMMAT