Marttaliiton Kestävästi arjessa -podcast puhuttelee ruuhkavuosien keskellä


Marttaliitto on aloittanut uuden kiinnostavan podcastin.

Marttaliiton Kestävästi arjessa -podcastissa kuoritaan ja pilkotaan esimerkiksi ekologisuuden ja kestävyyden käsitteitä ymmärrettävän kokoisiksi paloiksi.

Podcastin ensimmäisten jaksojen aiheina ovat ympäristöystävällinen ruoka, ruokahävikki ja kestävät vaatevalinnat. Jaksot ovat kuunneltavissa mm. Buzzsproutissa ja Spotifyssa.

Marttaliiton asiantuntijat Salka OrivuoriMaija Soljanlahti ja Emmi Tuovinen keskustelevat podcasteissa Martoille tutuista aiheista: ruoasta, ravitsemuksesta ja kodinhoidosta. Luvassa on lisäksi yllättäviäkin aiheita, jotka nousivat esiin yleisökyselyssä. Mukana keskustelemassa on Marttaliiton toimihenkilöiden lisäksi myös muita asiantuntijoita.

– Etsimme vastauksia siihen, miten arjen valinnoista saisi helppoja ja maukkaita, kestäviä ja innostavia. Kannustamme pohtimaan kuluttamisen tarvetta perheen kesken: mitä pitää huoltaa ja käyttää uudelleen, mitä kannattaa korjata ja mitä kierrättää, kertovat Orivuori, Soljanlahti ja Tuovinen, jotka itsekin elävät keskellä ruuhkavuosia.

Arjen teot vaikuttavat omaan ja läheisten terveyteen, lähiympäristön tilaan ja maapallon tulevaisuuteen. Podcastissa ei tarjoilla yhtä tiettyä reseptiä kestävään arkeen, vaan kannustetaan jokaista perhettä keskustelemaan omista tavoitteistaan. Jokaisen on mahdollista tehdä kestäviä valintoja ruoka- ja vaatekaupassa sekä liikkumisen ja asumisen suhteen.

– Jokapäiväisillä valinnoilla on merkitystä, jotta yksi maapallo riittää myös meidän lapsenlapsillemme. Jokainen meistä vaikuttaa kestävään kehitykseen monissa rooleissa: työssä, opinnoissa, vanhempana, kummina, vapaaehtoistoiminnassa, luottamustehtävissä, äänestäjänä. Marttojen podcast tarjoaa kaikille kiinnostavaa kuunneltavaa ja uusia näkökulmia, sanoo Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.

Kestävästi arjessa -podcastin neljä ensimmäistä jaksoa julkaistiin kesän alussa ja seuraavat kuusi syyskuusta alkaen.

Lähde ja kuva: Martat

SUOSITUIMMAT