Mitä tapahtui Vesa-Matti Loirille? Seiska: Läheiset ystävät huolissaan


Muun muassa Uuno Turhapuro -elokuvissa sekä mittavalla muusikon urallaan suomalaisia vuosikymmenien ajan viihdyttänyt näyttelijä-laulaja Vesa-Matti Loiri, 77, on vetäytynyt julkisuudesta.

Loirin läheiset ystävät kertoivat Seiskalle olevansa huolissaan hänestä.

– Vesku on vetäytynyt valokeilasta tyystin. Hän on likipitäen erakoitunut. Tähän saattaa olla syynä pahentunut terveyshuoli, Loirin ystävät kertovat Seiskalle.

Seiskan mukaan ystävien puheissa ”toistuu vahva myötätunto ja murhe”.

Vesa-Matti Loiri sairastaa aikuistyypin diabetesta, verenpainetautia ja uniapneaa. Kesällä 2010 hän sai sairauskohtauksen ja oli kuolla aivojen hapenpuutteeseen. Loirin jalkojen ja vasemman käden pikkusormen hermoradat ovat vaurioituneet diabeteksen takia, minkä vuoksi hänen liikkumisensa on vaikeaa ja hän on joutunut lopettamaan huilunsoiton. Hän on pudottanut painoaan kaikkiaan noin 70 kiloa vuonna 2014 tehdyn vatsalaukun ohitusleikkauksen jälkeen. Hän aloitti tupakoinnin 14-vuotiaana, mutta on viime vuosina tuprutellut pelkästään sikareita.

Loiri on ollut naimisissa kolme kertaa. Hän on menettänyt kaksi poikaa. Jan kuoli 20-vuotiaana auto-onnettomuudessa vuonna 1994 ja Joonas kuoli 37-vuotiaana sairaskohtaukseen vuonna 2020. Loirilla on myös lapset Jenni, Ukko ja Sampo.

Lähde: Seiska

SUOSITUIMMAT