Motivaatiovinkit ja alekoodi


Tutkimusten mukaan jo kymmenen minuutin päivittäinen liikunta voi lisätä ihmisen onnellisuutta. Liikunta vapauttaa kehossamme hyvän olon hormoneja, jotka tekevät ihmisestä iloisempia. Urheilusuorituksen jälkeen on lähes poikkeuksetta hyvä olo ja kroppa kiittää.

Treenaaminen on siis sekä kropan että myös mielen kannalta hyväksi. Treenimotivaatio auttaa ylläpitämään säännöllisiä liikuntarutiineja sekä saavuttamaan tavoitteita. Kun olet motivoitunut treenaamaan, jaksat treenata säännöllisesti, jolloin tavoitteiden saavuttaminen on todennäköisempää – ja näin positiivinen kierre on valmis.

Toisinaan treenimotivaatio saattaa kuitenkin olla hieman hukassa. Motivaatioon voi vaikuttaa esimerkiksi uni, musiikki, treeniseura tai ravinto.Pidä huoli, että nukut riittävästi, sillä riittävä unen saanti on tärkeää. Myös ruokavalion on syytä olla kunnossa, sillä oikea ravinto lisää energiaa ja puolestaan vääränlainen aiheuttaa väsymystä.

Hyvä vinkki treenimotivaation ylläpitämiseen on: älä mieti, vaan tee. Aina on helppo keksiä tekosyitä miksei ole aikaa tai halua treenata. Parempi tapa on vain jättää tekosyyt kotiin ja lähteä urheilemaan. Jos liikunnasta on pidempi tauko, muista aloittaa tarpeeksi kevyesti.

Myöskin oman lajin löytäminen on tärkeä osa treenimotivaatiota. Ei kaikkien tarvitse rehkiä kuntosalilla tai lenkkipolulla. Kokeile rohkeasti erilaisia urheilulajeja ja löydä juuri sinulle sopiva liikuntamuoto. Treenimotivaatio kasvaa, kun harrastat jotain itsellesi mielekästä lajia.

Motivoinnin kannalta on tärkeä asettaa tavoitteet ja tehdä selkeä suunnitelma.Kuten muutenkin elämässä, treeneissäkin on hyvä olla päämäärä, jota tavoittelee sekä suunnitelma sen saavuttamiseksi. Aseta siis itsellesi selkeä ja realistinen tavoite, jota kohti kuljet. 

Suunnittele polku päämäärän saavuttamiseksi, jolloin tavoitteeseen pääseminen on helpompaa. Esimerkiksi viikon treenit kannattaa suunnitella aina etukäteen, jolloin suunnitelmaa on yksinkertaista noudattaa. Tavoitteeton treenaaminen syö motivaatiota. 

Tavoitteen lisäksi treenien säännöllisyys ylläpitää motivaatiota. Urheilun ollessa osa jokapäiväistä arkea tulee siitä elämäntapa ja treenaamaan lähteminen on helppoa. Treenimotivaatio kasvaa, kun treenit sujuvat hyvin viikosta toiseen. Myös treenien sisällön vaihteleminen voi lisätä motivaatiota. Luo liikunnasta itsellesi rutiini ja motivaatiosi pysyy huipussaan.

Hanki treenikaveri. Yhdessä treenaaminen voi lisätä motivaatiota.

Opettele ajattelemaan liikunta lahjana jota vaalit. Liikunta on aikaa itselle, joka lisää kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Älä siis pidä liikuntaa pakollisena suorituksena vaan opettele olemaan siitä kiitollinen.Myös uusilla treenivaatteilla ja -varusteilla saa nostettua treenimotivaatiota. 

Treenivaatteet kannattaa valita lajiin sopiviksi, jotta treenaaminen sujuu mukavasti ilman hankaavia tai kiristäviä vaatteita. 

Treenivarusteiden tarkoitus on ennaltaehkäistä vammoja sekä parantaa pitoa. Varusteet tehostavat treenaamista ja kohdistavat treenin työtä tekevään lihasryhmään, jolloin treenistä tulee tehokkaampaa ja tavoitteet on helpompi saavuttaa.

Esimerkiksi treenihanskojen tai vetoremmien avulla pystyt treenaamaan isommilla painoilla, tekemään pidempiä sarjoja paremmalla tekniikalla, joten lihaksen kehittyvät nopeammin. Tehokkuus ja tavoitteiden saavuttaminen lisäävät treenimotivaatiota.

Ja vielä viimeisenä lisämotivaationa -15% alennus kaikista Gazoz.fi tuotteista! Koodilla HENNA15 saat nyt -15% alennuksen kaikista gazoz.fi tuotteista! Alennus koskee myös aletuotteita.

Motivaatiovinkit Henna & Gazoz.fi

SUOSITUIMMAT