MTV: Suomalaiskaksikko nauhoitti vahingossa keskustelunsa henkirikoksen aikana – lue karu keskustelu!


MTV kertoo hyvin poikkeuksellisesta todisteesta, jota käytettiin Kalajoen henkirikoksen oikeuskäsittelyssä. Toinen syytetyistä oli vahingossa soittanut niin kutsutun taskupuhelun teon aikana. Puhelu oli mennyt sosiaalityöntekijän vastaajaan ja kaksikon välinen keskustelu tallentui nauhalle.

– Mitä me tehdään sille? Se pitää tappaa, naispuolinen syytetty sanoo nauhalla.

– Kunnolla sitten – ettei se jää kitumaan, hän sanoo kun mies aloittaa uhrin puukottamisen.

– Me joudutaan linnaan. Tää on murha, mies toteaa itse myöhemmin.

– Mä soitan [eräälle miehelle], että se kuukahti. Tää on meidän eduksi, nainen sanoi MTV:n hankkiman puhelutallenteen lopuksi.

Viime vuoden tammikuussa tapahtuneessa henkirikoksessa surmansa sai kuusikymppinen nainen. Hän oli sairautensa ja päihtymystilansa vuoksi puolustuskyvyttömässä tilassa. Uhria oli lyöty, kuristettu ja lopulta isketty veitsellä kuolettavasti kaulaan. 

Oulun käräjäoikeus tuomitsi jo aiemmin 1984 syntyneen miehen elinkautiseen vankeuteen naisen murhasta. Vuotta nuorempi nainen sai sen sijaan tuomion vain pahoinpitelystä. Hänen osaltaan asiaa käsitellään nyt hovioikeudessa. Korkeampi oikeusaste on katsonut naisen osallistuneen uhrin kuolemaan johtaneeseen tekoon merkityksellisellä tavalla. Hänet on määrätty mielentilatutkimukseen.

Kuuntele puhelutallenne MTV:n sivulta.

SUOSITUIMMAT