Muumit tulevat taas! Uuden kesäsesonkiastiaston teemana boheemi rantaelämä


Muumien rantaelämä saa jatkoa Arabian uudessa astiastossa. Kesän 2021 sesonkiastiaston nimi on Yhdessä ja siinä Muumiperhe lomailee Ranskan Rivieralla. Luksuselämä hotellissa on vaihtunut boheemiksi elämäksi rannalla.

Uusi sesonkiastiasto perustuu Tove Janssonin sarjakuvaan Muumiperhe Rivieralla, joka ilmestyi englanniksi vuonna 1955 ja josta tehtiin vuonna 2014 myös samanniminen elokuva.

Muumit ovat seikkailleet Arabian sesonkiastioissa jo useita vuosia. Sesonkiastiat ovat myynnissä aina rajatun ajan ja ne muodostavat kuvituksellisesti yhteensopivia kokonaisuuksia. Nyt ilmestyvä Yhdessä jatkaa kuvitukseltaan ja väreiltään vuoden 2019 Iltauinti-astiaston tunnelmaa; molemmissa astiastoissa Muumit nauttivat rantaelämästä. Kuvituksessa nähdään, kuinka Muumipappa pelaa pasianssia, Muumimamma paistaa lettuja ja Niiskuneiti on uppoutunut kirjaansa.

Yhdessä-astiastossa Muumiperhe lomailee Ranskan Rivieralla ja luksuselämä hotellissa on vaihtunut boheemiksi elämäksi rannalla. Tarinassa Niiskuneidin kasinosta voittamat rahat ovat loppuneet ja Muumiperhe joutuu nukkumaan rannalla veneensä alla. Öisin on kylmä ja Muumit tarvitsevat villahousut yllensä. Muumipappa on ystävystynyt markiisi Mongagan kanssa, joka on äärimmäisen rikas, mutta haaveilee köyhän taiteilijan elämästä. Muumit kutsuvat markiisin asumaan kanssaan veneen alle, jotta taiteilija saisi inspiraatiota teoksiinsa. Markiisi saa boheemista elämäntyylistä tarpeekseen viikossa, kun vettä sataa sisälle veneeseen ja halpa viini on liian hapanta hänen makuunsa.

Kuvittaja Tove Slotte on herättänyt Tove Janssonin alkuperäiset, mustavalkoiset sarjakuvat eloon antamalla niille harkitut sävyt, jotka sointuvat yhteen niin Arabian Muumi-klassikkoastioiden kuin -sesonkiastioiden kanssa.

Tarinallinen astiasto viihdyttää lapsia ja aikuisia

Arabian sesonkiastiat ovat tarinallisia elämyksiä, joissa jokainen astia kuljettaa tarinaa eteenpäin. Tove Janssonin tarinat elävät ajassa, ja viihdyttävät lapsia ja aikuisia eritasoisilla teemoillaan. Jansson oli mestari kuvaamaan ilmiöitä ja rikkoi myös tabuja. Hän loi Muumeista inhimillisiä otuksia, jotka kokeilevat rajojaan ja tekevät myös virheitä.

Arabian Yhdessä-astiasto tulee myyntiin rajoitetuksi ajaksi 26.4.2021 alkaen ja se sisältää mukin, lautasen ja mehulusikat.

Yhdessä-astiaston tuotteet ja suositushinnat:

Yhdessä, muki, 0,3L, 24,90 €

Yhdessä, lautanen, 19 cm, 23,90 €

Yhdessä, mehulusikat, 10,90 €

Lähde ja kuvat: Arabia

SUOSITUIMMAT