Näin otat oman elämäsi hallintaan


Oman elämän eläminen on yllättävän haastavaa. Usein huomaamme, että teemme sellaisia valintoja, mitä arvelemme muiden haluavan meidän tekevän. Ympäristö voi jopa painostaa meitä elämään tietyllä tavalla. Sen lisäksi saatamme yrittää elää niin, että saisimme osaksemme arvostusta ja ihailua. Kaikkien näiden toiveiden ja odotusten ristiaallokossa voi olla vaikeaa löytää rohkeus elää omanlaista elämää.

Kuitenkin, jotta voisit elää onnellista, tasapainoista ja tyydyttävää elämää, täytyy sinun ottaa vastuu omista valinnoistasi ja oppia elämään omaa elämääsi.

Näin voit omistaa oman elämäsi:

Usko itseesi

Usko itseesi ja omiin kykyihisi. Hyväksy oma roolisi elämässäsi. Tulet kokemaan onnistumisia, kiitos itsesi. Tulet myös kokemaan kipua, vaikeuksia ja epäonnistumisia, kiitos itsesi. Tämä voi kuulostaa oudolta, mutta vastuun hyväksyminen omasta elämästä on todella voimaannuttavaa.

Ota vastuu

Menestyvät ihmiset ottavat täyden vastuun ajatuksistaan ja teoistaan. He eivät hukkaa aikaa ja energiaa syyttelyyn ja valittamiseen. He analysoivat kokemuksiansa ja päättävät sitten, vaihtavatko toimintamallejaan. He kohtaavat epämukavia asioita ja ottavat riskejä luodakseen elämän, jota he haluavat elää.

Lopeta valitus

Mitä valitat? Olen lihava. Olen väsynyt. Minulla on velkaa. En ikinä saa parempaa työtä. En voi sietää millaiset välit minulla on siskooni. En ikinä löydä sielunkumppania… Analysoi valituksesi aiheet huolella. Todennäköisesti huomaat, että voit tehdä niiden suhteen jotain. Valituksesi eivät koske muita ihmisiä, asioita tai tapahtumia. Ne kertovat sinusta itsestäsi!

Tee muutos

Saako jokin asia sinut onnettomaksi juuri nyt? Tee jotakin sen eteen, että asiat muuttuvat. Muutosten tekeminen voi tuntua epämukavalta. Voi olla, että joudut käyttämään enemmän aikaa, rahaa ja vaivaa. Voi olla, että joku loukkaantuu, tai saa sinut tuntemaan syyllisyyttä tekemästäsi päätöksestä. Voi olla vaikeaa muuttaa tilannetta, tai lähteä tilanteesta, mutta paikalleen jääminen on sinun valintasi, joten miksi jatkaisit valittamista? Voit päättää teetkö asialle jotain vai et. Valinta on omasi, ja sinulla on vastuu omista valinnoistasi.

Pysy valppaana

Neuvojen ja opastuksen etsiminen toisilta on hyödyllistä, mutta pysy silti aina kosketuksissa itseesi: omaan käytökseesi, asenteeseesi ja elämänkokemuksiisi. Tiedosta mikä toimii sinulle, ja mikä ei. Älä kadota omaa suuntaasi.

Kohtaa totuus

Sinun täytyy olla valmis muuttamaan käytöstäsi, jos haluat muuttaa elämäsi. Sinun täytyy hyväksyä riskit, joita joudut ottamaan saadaksesi haluamasi. Jos olet ottanut jo ensimmäiset askeleet oikeaan suuntaan, nyt on aika suunnitella miten jatkat eteenpäin, nopeammin.

Eikö olekin helpottavaa tietää, että voit tehdä elämästäsi oman näköisesi? Eikö ole mahtavaa, että onnistumisesi ei ole kiinni kenestäkään toisesta? Aloita tänään päättämällä, että mikään ei voi pidätellä sinua… et edes sinä itse!

Lähde: Great Day by Design

SUOSITUIMMAT