Netflixin uutuussarjasta jäätävä hitti – yhtiön arvo noussut 62 %


Suoratoistopalvelu Netflixin uusi alkuperäissarja Lupin on osoittautunut jättihitiksi, ja myös yhtiöllä menee erittäin hyvin.

Netflix arvioi uuden ranskalaisen rikossarjansa keräävän yli 70 miljoonaa katsojaa ensimmäisten neljän viikon aikana. Katso yläpuolelta Lupinin traileri.

Netflixin edelliset jättihitit Bridgerton ja Musta kuningatar keräsivät ensimmäisten neljän viikon aikana 63 ja 62 miljoonaa katselua. Netflix laskee katselukerran kahden yhtäjaksoisen minuutin perusteella.

Lupinin pääosaa esittää Omar Sy, joka on tuttu muun muassa suositusta ranskalaiskomediasta Koskemattomat. Sarja perustuu ranskalaisen Maurice Leblancin (1864–1941) luomaan hahmoon Arsène Lupin, josta on aiemmin tehty useita filmatisointeja.

Uudessa mukaelmassa erittäin naamioitumiskykyinen herrasmiesvaras seikkailee nykyajassa. Sarjan korkealuokkaisesta tasosta kertoo myös kolmen ensimmäisen jakson ohjaajavalinta, Louis Leterrier, joka on ohjannut muun muassa kaksi ensimmäistä Transporter-elokuvaa sekä Hollywood-elokuvat The Incredible Hulk, Suuri puhallus ja Titaanien taistelu.

Netflixillä pyyhkii hyvin

Striimijätti Netflix ja muut suoratoistopalvelut ovat hyötyneet koronapandemiasta viime keväästä lähtien ihmisten jäätyä eristyksiin ja etätöihin. vaikka kilpailu suoratoistopalveluissa on kiihtynyt, Netflixin tilaajakanta kasvoi vuonna 2020 peräti 20,4 % yhtiön kurssi nousi huikeat 62 %.

Comprar Accionesin mukaan Netflix sai viime vuonna 28,3 uutta tilaajaa ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana. Vuoden kolmannen neljänneksen aikana yhtiön suoratoistopalvelussa oli 195,15 maksavaa asiakasta. Vuotta aiemmin Netflixin tilaajamäärä oli ollut 158,33 miljoonaa. Nopeaa kasvua oli tapahtunut jo ennen pandemiaa, mutta koronarajoitusten aikana viime keväänä kasvu ponnahti uusiin lukemiin. Yhtiö arvioi vuoden 2020 viimeisen neljänneksen aikana vuotuisen kasvun olevan 20,4 %, eli tuolloin tilaajia olisi 201,15 miljoonaa ja liikevaihto 6,6 miljardia dollaria (noin 5,4 miljardia euroa).

Myös Netflixin sovellusta ladattiin viime vuonna ahkerasti. Apptopian mukaan Netflixin sovellus ladattiin viime vuonna 223 miljoonaa kertaa, jolla pääsi sovelluslistan kymmenennelle sijalle. Viihdesovelluksista se oli ladatuin. toisena viihdesovellusten listalla oli YouTuben sovellus, jota ladattiin 170 miljoonaa kertaa. Kolmanneksi eniten ladattiin Google Play Gamesia (150 miljoonaa), neljänneksi eniten Amazon Prime Videota (130 miljoonaa) ja viidenneksi eniten Disney+-palvelua (102 miljoonaa latausta).

Lähteet: Variety, Comprar Acciones

SUOSITUIMMAT