NHL:n ihmemies Artturi Lehkonen johdatti Coloradon Stanley Cupin finaaliin!

Colorado Avalanchen suurimpana suomalaistähtenä on totuttu näkemään Mikko ”Moose” Rantanen, mutta Montreal Canadiensista juuri ennen siirtorajaa hankittu Artturi Lehkonen on nyt noussut supertähtiä vilisevän Coloradon riveissä joukkueen jopa tärkeimmäksi ratkaisijaksi.

Jo viime vuonna Lehkonen oli ratkaisuotteluissa tasakentällisillä Montrealin paras hyökkääjä laukausten ja maaliodottaman suhteen, kun Montreal eteni kaikkien yllätykseksi Stanley Cupin finaaliin. Hän teki 2019-2021 pudotuspeleissä peräti viisi voittomaalia, ja sama jatkuu edelleen!

Suomen aikaa tänä aamuna päättyneessä Coloradon ja Jesse Puljujärven sekä Mikko Koskisen edustaman Edmonton Oilersin vuoristoratamaisessa läntisen konferenssin finaalisarjan ottelussa nähtiin jännittäviä käänteitä.

Colorado johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 1-0 Lehkosen syöttämällä ja Cale Makarin tekemällä maalilla, mutta toinen erä oli Edmontonin näytöstä, kun se tasoitti ja rynnisti ohi 1-3. Kolmannessa erässä maaleja tehtiin jälleen puolin ja toisin, ja johtoasema vaihtui uudestaan Mikko Rantasen 5-4-maalilla. Edmonton kuitenkin vielä tasoitti ja erä päättyi kutkuttavasti tasan.

Jatkoerässä Lehkonen nousi jälleen ratkaisijaksi ajassa 1:19, kun hän vei 6-5-maalillaan joukkueensa Stanly Cupin finaalipeleihin.

Edmontonin supertähtien pistetehtailu ei tällä kertaa riittänyt. Connor McDavid merkkautti pisteet 1+2 ja Leon Draisaitl 0+4. Puljujärven peliaika oli 11:51. Coloradon ahkerin pistenikkari oli sensaatiomainen nuori puolustajalahjakkuus Cale Makar, joka tehoili hurjat pisteet 1+4. Lehkosen pisteet olivat 1+2.

Colorado Avalanche – Edmonton Oilers: 6-5.

1.erä

1-0 (C) Kale Makar (Lehkonen)

2. erä

1-1 (E) Zach Hyman (Draisaitl, Nurse)
1-2 (E) Ryan Nugent-Hopkins
1-3 (E) Connor McDavid (Draisaitl, Barrie)

3. erä

2-3 (C) Devon Toews (Landeskog, Makar)
2-4 (E) Zach Hyman (Draisaitl, McDavid)
3-4 (C) Gabriel Landeskog
4-4 (C) Nathan McKinnon (Lehkonen, Makar)
5-4 (C) Mikko Rantanen (Makar, Landeskog)
5-5 (E) Zack Kassian (Draisaitl, McDavid)

Jatkoerä

6-5 (C) Artturi Lehkonen (Makar, Helm)

Colorado voitti NHL:n läntisen konferenssin luvuin 4-0.

Itäisessä konferenssifinaalissa pelaa vain yksi suomalainen, New York Rangersin Kaapo Kakko. New York johtaa sarjaa mestaruutta puolustavaa Tampa Bay Lightningia vastaan 2-1. Seuraava peli pelataan Suomen aikaa keskiviikkoaamuna kello 03.00.