Nuorten jääkiekon MM: Suomi kukisti Sveitsin

Hankalahkon alun jälkeen leijonalauma kokosi hyvin itsensä ja hallitsi tapahtumia. Joukkueen yleisilme oli parantunut Saksa-kamppailun jälkeen ja lukemat olisivat voineet olla paljon suuremmatkin.

Pikkuleijonien jäljellä olevat ottelut MM-kisojen alkusarjassa:

Keskiviikko 30.12.2020 klo 21.00 Suomi–Slovakia
Perjantai 1.1.2021 klo 01.00 Kanada–Suomi

Leijonat sai heti alkuun haasteen Sveitsiltä, kun käkikellomaa siirtyi ensimmäisellä ylivoimatilaisuudellaan 1-0-johtoon. Kuitti tuli kuitenkin nopeasti, kun hyökkäyspään riiston kautta Anton Lundell avasi toistamiseen Leijonien maalihanat vain 36 sekuntia avausosuman jälkeen. Maalin syötti Kasper Simontaival, joka malttoi hienosti mielensä antaessaan poikittaissyötön maalin editse.

Peli olisi hyvin voinut ratketa jo avauserässä, sillä suomalaiset kolisuttelivat tolppia peräti kolmeen otteeseen. Erätauolle lähdettiin kuitenkin lukemista 1-1.

Toisen erän ainoa maali syntyi ylivoimalla, muttei kuitenkaan hienon kuvion päätteeksi, vaan koko kentän läpi sooloilleen Juuso Pärssisen lavasta. Kakkosketjun sentteri nousi vahvalla luistelullaan Sveitsin päätyyn asti ja yllätti Thibault Fattonin vahvalla etukulmaan suuntautuneella rystylaukauksella suorasta luistelusta.

Anton Lundell kilautti tolppia jo neljännen kerran erän aikana, mutta enempää maaleja ei erässä syntynyt. Erän viimeisillä sekunneilla Ville Heinola tarjoili mahtavan maalipaikan Roni Hirvoselle, joka odotti syöttöä maalin takatolpalla. Nuoren miehen kädet kuitenkin tärisivät tilanteessa ja osuma tyhjään maaliin jäi syntymättä.

Kolmannessa erässä pikkuleijonat käyttivät kolmesta ylivoimatilaisuudesta kaksi hyödykseen, kun Aku Räty ja Kasper Simontaival ampuivat maalin mieheen. Etenkin Simontaipaleen 4-1-osuma syntyi terävän ylivoimakuvion päätteeksi, kun Tapparan laituri sivalsi B-pisteiden välistä suoraan syötöstä komeasti yläkulmaan Hirvosen ja Lundellin tarjoilun jälkeen.

Suomen maalilla turnauksen ensimmäisen ottelun pelannut Roope Taponen ei voinut sveitsiläisten avausmaaliin johtaneelle unelmalaukaukselle mitään, mutta muuten suomalaisveskari pelasi hyvän avausottelun torjuen 13 kertaa.

Loppulukemat 4-1 mairittelevat Sveitsiä, tasoero osoittautui etenkin suomalaisten liikkeen vuoksi sen verran kovaksi. Lisäksi maalikehikot olivat illan ottelussa sveitsiläismolarin puolella.

Suomi kohtaa seuraavaksi Slovakian keskiviikkona 30.12. klo 21.00 Suomen aikaa.