Pikkuleijonien MM-urakka jatkuu – lue illan Sveitsi-ottelun ennakko ja tärpit


Pikkuleijonien peli jätti paljon toivomisen varaa Saksa-ottelussa, vaikka rutiininomainen voitto irtosikin. Nyt vastaan asettuu Slovakian turhauttama Sveitsi.

Pikkuleijonien ottelut MM-kisojen alkusarjassa:

Sunnuntai 27.12.2020 klo 21.00 Suomi–Sveitsi
Keskiviikko 30.12.2020 klo 21.00 Suomi–Slovakia
Perjantai 1.1.2021 klo 01.00 Kanada–Suomi

Sveitsin avausottelu suututti taatusti koko joukkueen, sillä sveitsiläiset eivät onnistuneet maalinteossa kertaakaan. Maalipaikkoja toki piisasi ja tolpatkin kolisivat, mutta loppulukemat olivat silti 1-0 Slovakialle. Etenkin Slovakian vasta 18-vuotias maalivahti Simon Latkoczy seisoi usein päällään tolppiensa välissä, torjuen parhaat Sveitsin tontit.

Sveitsi pyrki hyvin usein pelaamaan suoraan maalia kohti avausottelussaan ja laukauksia nähtiin varsin paljon, mutta tilastoihin niitä ei merkitty kuin 28, sillä Slovakia blokkasi ison osan vedoista.

Pikkuleijonien osalta eniten kysymysmerkkejä kertyi kakkosketjun harteille, jossa yhteispeli haki vielä uomiaan Saksaa vastaan. Brad Lambert väläytteli pari kertaa yksilötaidoillaan, purjehtien jopa kerran omasta päästä aina läpiajoon asti, laukauksen jäädessä kuitenkin saksalaisveskarin räpylään. Lambertin yksilötaitoja on kiva katsoa, mutta enemmän niitä pitäisi hyödyntää ketjukavereiden kanssa.

Juuso Pärssinen pystyy luomaan tilanteita kakkosketjun sentterin paikalta etenkin hyvän luistelunsa kautta, mutta yhteispeli Roby Järventien kanssa ei ole vielä löytänyt samoja luistimenpiirtoja. Ketjussa on silti paljon potentiaalia, mikäli se jatkaa samassa kokoonpanossa.

Pakistossa kiekollisen pelin liidereitä ovat jo avauskamppailun perusteella Topi Niemelä ja Ville Heinola. Etenkin Heinola vaikutti olevan jatkuvasti pelattavana omalla tontillaan, josta hän rakensi peliä syöttöjen tai kuljetusten kautta. Hyökkäysalueella Heinolan laukaukset myös löysivät usein tiensä maalille. Niemelä uskaltaa myös ottaa vastuuta ja se näkyy myös tehotilastossa. Kärppäpakki on saalistanut 1+1-tehot kummassakin edeltävässä ottelussa.

Tänään saatetaan myös nähdä uusi kassari maalinsuulla hakemassa tuntumaa, sillä Sveitsi-pelin jälkeen tulevan Slovakia-ottelun jälkeen tarjolla on vain kovan kaliiberin joukkueita. Näin siinä tapauksessa, että oletettavasti Suomi pelaa kisat yhdellä selkeällä ykkösmaalivahdilla, ellei tapahdu loukkaantumisia tai selkeää romahdusta alkusarjassa.

Vedonlyönnin kannalta kannattaa odottaa Suomen kokoonpanoa. Mikäli hyökkäysketjut pysyvät samoina, niin kenttäpelaajien on helpompi sopia ja sisäistää asioita, jolloin myös leijonalaumassa peräänkuulutettua kiekkovarmuutta saadaan lisää. Jos yksi tärppi pitäisi sanoa, niin Ville Heinolan laukausten määrä tulee taatusti olemaan sopiva haku illan otteluun, mikäli tällainen kohde on tarjolla. Yli 3,5 laukausta tai vähintään yksi tehopiste olisivat omat veikkaukseni.

Maalimäärien osalta nyt saatetaan nähdä myös melko pienet lukemat, vaikka kertoimia katsellessa bookkerit ennakoivat isomaalista ottelua. Sveitsin ykkösmaalivahti Thibault Fatton oli vakuuttava Slovakiaa vastaan, eikä helppoja maaleja ole tänäänkään luvassa. Oletettu näytön paikka Suomen toiselle veskarille tukee myös tätä, sillä kilpailutilanne on taatusti kova ja sauma pelata täytyy hyödyntää onnistuneella pelillä. Korostan silti, että kokoonpanojen saapumista kannattaa odotella. Lapulle ennakoitujen kokoonpanojen toteutuessa alle 5,5 maalia.

Illan ottelu alkaa klo 21.00 Suomen aikaa ja sen näkee joko TV5-kanavalta tai DPlaysta.

SUOSITUIMMAT