Nyt se on varmaa – Bottas ei jatka Mercedeksellä


Formula 1 -maailmassa velloneet sitkeät varikkohuhut pitivät paikkansa.

Kimi Räikkönen, 41, ei jatka Alfa Romeolla, eikä Valtteri Bottas, 32, Mercedeksellä.

Räikkönen ilmoitti viime keskiviikkona lopettavansa huikea F1-uransa tähän kauteen. Juuri ennen Hollannin GP:tä koronaan sairastuneen Jäämiehen tilalla nähdään ensi kaudella toinen suomalaistähti, sillä Bottas ilmoitti maanantaina 6.9. solmineensa sopimuksen Alfa Romeon kanssa. Bottaksen sopimus kestää ainakin kolme vuotta.

Bottas sai lopultakin sen, mitä on pitkään halunnut, eli monivuotisen F1-sopimuksen. Valitettavasti se ei kuitenkaan onnistunut maailmanmestaritalli Mercedeksellä, vaan häntäpään Alfa Romeolla. Mercedes, Toto Wolff ja Lewis Hamilton julkaisivat ylistäviä kommentteja Bottaksesta heti sopimusuutisen jälkeen. Myös Bottas kiitti sydämellisesti tallia ja Hamiltonia viiden vuoden hienosta yhteistyöstä.

Bottaksen korvaa Mercedeksellä englantilainen George Russell, jonka sopimus vahvistettiin tänään Bottaksen sopimusuutisen jälkeen.

Suomalainen F1-lässähdys

Suomalaisille tulee varmasti olemaan melko outoa katsella ensi vuonna F1-kisoja, joissa ei nähdä suomalaista voittotaistelua eikä Kimi Räikköstä. Jäämies on kuitenkin ollut mukana ja kaksi vuosikymmentä, sillä hän ajoi ensimmäisen kisansa jo vuonna 2001 Sauberilla.

Vuoden 2022 F1-autoihin tulee suuria sääntömuutoksia, jonka vuoksi Ferrarin moottoreilla ajava Alfa Romeo on keskittänyt kaiken tämän kauden kehitystyönsä uuteen autoon. Voisi siis odottaa viime vuosina toiseksi ja kolmanneksi viimeiseksi sijoittuneen entisen Sauberin nousevan ensi vuonna arvoasteikossa ylöspäin. On kuitenkin todennäköistä, ettei Bottas enää taistele Alfa Romeolla voitoista eikä varsinkaan säännöllisesti edes palkintopallisijoista, sillä suurtallit tulevat olemaan edelleen muita edellä, vaikka säännöt muuttuvat ja mukana on myös budjettikatto.

Alla Bottaksen julkaisu, jossa hän ilmoittaa solmineensa monivuotisen sopimuksen Alfa Romeon kanssa.

Tässä kuvamontaasissa Bottas muistelee viittä vuottaan Mercedeksellä.

EDIT: Päivitetty George Russellin sopimustilanne

Kuvat: Instagram

SUOSITUIMMAT