Patrik Laine iski maalin Blue Jacketsille, Joonas Korpisalo voiton takuumiehenä

Dallas Stars ja Columbus Blue Jackets kohtasivat NHL:ssä toistamiseen. Edellisen kohtaamisen 6–3-lukemin voittanut Stars taipui Columbuksen vieraana.

Columbus oli sekoittanut ensimmäisen Dallas-kohtaamisen jälkeen hyökkäysketjunsa uuteen uskoon. Peliesitykset paranivat sen verran, että voitto irtosi lopulta yhden maalin erolla.

Ensimmäinen erä kirjattiin Columbukselle 2–0, kun Oliver Björkstrand ja Winnipegistä Patrik Laineen kanssa siirtynyt Jack Roslovic heiluttivat verkkoa vuorollaan. Varsinkin Roslovicin osuma oli hieno taidonnäyte komeasta syöttöketjusta.

Toisessa erässä Roope Hintz toi Dallasin peliin mukaan, kun hän ohjasi maalin edestä ylivoimalla lukemat 2–1:een.

Reilut kuusi minuuttia myöhemmin syntyi Patrik Laineen avausmaali Blue Jacketsin paidassa. Hyökkäysalueella flipperinä pomppinut kiekko päätyi Laineen lapaan, ja tämä suupaisi rystypuolelta kiekon ohi Anton Khudobinin.

Ennen erän loppua nähtiin Laineen heikompaa puolta, kun vaihto venyi liian pitkäksi ja kuljetus päättyi kiekonmenetykseen hyökkäyssiniviivalla. Dallasin 3-2-ylivoimahyökkäyksessä Miro Heiskanen kiekotteli Aleksander Radulovin kanssa puolustuksen solmuun ja lopulta kiekko meni maaliin John Dickinsonin luistimesta.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet osuivat kertaalleen maalinteossa, joten loppulukemat kirjattiin maalein 4–3.

Blue Jacketsin maalilla torjunut Joonas Korpisalo pysäytti lukuisia lähitilanteita, ja suomalaisveskarin torjuntakavalkadia esiteltiinkin pariin otteeseen kamppailun aikana. Korpisalon torjuntoja tarvitaan tämän ottelun perusteella varmasti jatkossakin, sillä Columbuksen kenttäpelaajien merkkausvirheitä nähtiin varsin paljon.

Artikkelin yläosassa videokooste Columbuksen ja Dallasin ottelun kohokohdista.

Yön NHL-tulokset ja suomalaiset:

Columbus – Dallas 4-3 (Patrik Laine CBJ 1+0, Roope Hintz DAL 1+0, Miro Heiskanen DAL 0+1, Joonas Korpisalo CBJ 25/28 torjuntaa)
Florida – Nashville 5-6 ja. (Aleksander Barkov FLA 1+1, Markus Nutivaara FLA 0+1)
Montreal – Ottawa 2-3
NY Rangers – Washington 4-2 (Kaapo Kakko NYR 0+1)
Toronto – Vancouver 7-3
Chicago – Carolina 6-4 (Sebastian Aho CAR 1+1)
St. Louis – Arizona 3-4 (Antti Raanta ARI 40/43 torjuntaa)
Winnipeg – Calgary 4-1 (Juuso Välimäki CGY 0+1)