Peliarvostelu: Sniper: Ghost Warrior Contracts 2


Kukapa ei haluaisi olla oman elämänsä arvostettu legenda Simo Häyhän tapaan – maailman paras tarkka-ampuja. Tähän tarjoaa oivan mahdollisuuden Sniper: Ghost Warrior Contracts 2, jossa oma tarkkuus, reaktiotaidot, taktisuus ja oikea-aikaisuus ovat isossa roolissa.

Muhkea palkkio odottaa taitavaa tarkka-ampujaa onnistuneen tehtävän päätteeksi. Kartan avulla operointi on helppoa

Omat kokemukseni tarkkuuskivääripeleistä ovat todella vähäiset, sillä aikaisemmin olen pelannut vain hieman Sniper Elite -sarjan pelejä. Näistäkin kokemuksista on jo pitkä aika, joten tältä pohjalta oli piristävää lähteä Sniper: Ghost Warrior Contracts 2:n pariin.

Kattava tutoriaali opettaa tarkka-ampumisen ohella muun muassa erilaisten apuvälineiden käytön, joita ovat muun muassa drooneilla tiedustelu ja laitteiden etähakkerointi sekä maalien merkitseminen. Isokaliiberinen ja ihailtavan monipuolisesti muokattava morsian on toki se tärkein kapistus, mutta tehtävistä tulee viihdyttävämpiä erilaisen varustevalikoiman ansiosta.

Yksi helppo kohde voi tarkoituksella olla liian helppo: liian harkitsematon ampuminen voi aiheuttaa hälytyksen, tiedustelu on tärkeää

Arcademaisempiin peleihin tottuneille ampuminen aiheuttaa aluksi muutamia harmaita hiuksia. Huomioon pitää ottaa monta asiaa, kuten optimaalisin ampuma-asento, tähtäimen valitseminen etäisyyden mukaan, ja luonnollisesti myös tuuli vaikuttaa luodin lentorataan. Harjoituskentällä operointi on toki eri juttu kuin tosikoitos, mutta se antaa hyvät pohjat varsinaisille tehtäville.

Varsinaiset tehtävät ovat hyvin selkeitä. Tavallisesti niihin kuuluu pientä tiedustelua, mahdollisesti myös tärkeiden kohteiden sabotointia ja tiedonkeruuta. Pääkohde on kuitenkin se tärkein, kun metsästetään korkea-arvoista merkkihenkilöä vihollisten joukosta kiikarin tähtäimeen.

Varustevalikoimasta löytyy jos jonkinlaista härpäkettä taktisempaa tekemistä varten

Myös lähikontaktit vihollisen kanssa kuuluvat asiaan, mutta niille ei kannata antaa liikaa painoarvoa, sillä tekoäly toimii tuolloin aivan liian robottimaisesti. Hiemankin osaavampi pelaaja osaa torjua lähentelyt helposti ainakin normaalitasolla. Haasteen kautta mielenkiintoa tulee rutkasti lisää, kun yksikin väärä ratkaisu voi aiheuttaa isomman hälytyksen ja silloin henki on tiukassa.

Pelattavuuden kannalta pelintekijät ovat olleet liikkeellä erittäin pelaajaystävällisellä meiningillä, sillä välitallennukset eivät juurikaan hidasta menoa. Monesti kaikkea ei kuitenkaan huomaa heti parilla ensimmäisellä yrityksellä, ja pahimmillaan nopeasti pakeneva kohde on erittäin vaikea saattaa manalan majoille. Toimintaan voi toki lisätä arcademaista helpotusta esimerkiksi tähtäimen ns. kohdistimen avulla, joka näyttää automaattisesti kohdan, mihin luoti laskeutuu. Puhdasta simulaatiota hakeville on toki tarjolla realistisempaa vaihtoehtoa, mikäli hermot vain kestävät.

Täällä minä olen kuningas. Kaukana häämöttävä vihollisen tukikohta odottaa heikkouksiensa paljastamista ja sen kautta pääkohteen löytymistä

Graafisesti Sniper: Ghost Warrior Contracts 2 on hyvää keskitasoa. Erityismaininnan ansaitsevat Sniper Elite -peleistä tutut hidastusanimaatiot, jotka piristävät peliä paljon – etenkin vaikean laukauksen onnistuessa. Harmittavana vastapainona myös tekoäly pystyy yhtä tarkkaan operointiin. Parhaimmillaan runsaan kilometrin päässä sihtaileva protagonisti saa läsnäolonsa paljastuttua todella pian luoti- tai murkulamyrkytyksen, jolloin peli on usein menetetty. Toisto ei kuitenkaan aina ole huono asia: erehdyksestä oppii ja se koukuttaa yrittämään uudestaan.

Kokonaisuutena Sniper: Ghost Warrior Contracts 2 jättää hyvän maun. Laajat sotaoperaatiot isoilla alueilla ovat parhaimmillaan juuri tarkka-ampumisen salojen parissa. Kohdepaikalle pääsemiseksi pakolliset väliosuudet kevyine toimintaosuuksineen tuntuvat enemmän täytteeltä kömpelön tekoälyn vuoksi, mutta nekin unohtuvat, kun pääsee asettumaan kiikaritähtäimen ääreen. Päätarinalla on sopivasti pituutta, noin 10 tunnin verran. Tähän saa monta tuntia lisää, kun huomioi myös tehtävien sivuhaasteet. Suositellaan erityisesti taktisesta toiminnasta pitäville tosielämän simohäyhöille.

Tähdet: 3,5/5

Rating: 3.5 out of 5.

Testialusta: PlayStation 5
Saatavuus: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC/Windows
Genre: Hiiviskely/Taktinen ammuskelu
Pelaajamäärä: 1
Ikäraja: 18
Kehittäjä: CI Games
Julkaisija: CI Games

SUOSITUIMMAT


Kukapa ei haluaisi olla oman elämänsä arvostettu legenda Simo Häyhän tapaan – maailman paras tarkka-ampuja. Tähän tarjoaa oivan mahdollisuuden Sniper: Ghost Warrior Contracts 2, jossa oma tarkkuus, reaktiotaidot, taktisuus ja oikea-aikaisuus ovat isossa roolissa. Omat kokemukseni tarkkuuskivääripeleistä ovat todella vähäiset, sillä aikaisemmin olen pelannut vain...Peliarvostelu: Sniper: Ghost Warrior Contracts 2