Perunasta on kehitelty uudenlaisia tuotteita – ”riisiä ja nuudelia” kotimaisesta raaka-aineesta


Maaliskuun alussa kauppojen pakastealtaisiin ilmestyi mielenkiintoisia uutuuksia. Rooty-nimeä kantavat tuotteet on valmistettu perunasta, mutta niiden ulkomuoto muistuttaa riisiä ja nuudelia. Taustalla on Pohjolan Peruna Oy:n innovaatio, jossa käytetään aivan uudenlaista valmistusmenetelmää.

Yrityksen mukaan Rooty-tuotteissa on mukana kaikki tärkeät ravintoaineet, mutta kaloreita ja hiilihydraattia on vähemmän kuin perunassa normaalisti. Näin ollen tuotteet soveltuisivat myös vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville. Luonnollisesti perunanuudeli on oiva vaihtoehto myös keliaakikoille.

Pohjolan Peruna muistuttaa nykyään vähäisemmälle käytölle jääneen perinteisen raaka-aineemme ravinteikkuudesta. Peruna sisältää C-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja, kaliumia, magnesiumia ja kuituja. Lisäksi kyseessä on puhdas vaihtoehto, sillä perunapeltojen paras torjunta-aine on pitkä talvi.

Kotimainen peruna on myös ekologinen valinta. Yrityksen mukaan riisin hiilijalanjälki on 30-kertainen perunaan verrattuna.

SUOSITUIMMAT