Pesäpalloilija Virpi Hukka järkyttävässä onnettomuudessa – ”Olin hetken varma, että silmä räjähti”


Manse PP:n pesäpalloilija Virpi Hukka, 30, koki kauhun hetkiä joukkueen harjoituksissa tapahtuneessa onnettomuudessa marraskuussa.

Toisen pelaajan heittämä pallo osui lähietäisyydeltä noin 100 km/h vauhdilla suoraan Hukan avonaiseen silmään, jonka jälkeen tuli kiire sairaalaan. Hukka on kertonut Instagramissa avoimesti onnettomuudesta ja mitä on tapahtunut sen jälkeen.

– Säikähdin aika pahasti. Valoshown perusteella paniikkinappula pohjaan ja olin hetken aivan varma, että silmä räjähti. Iso helpotus kuulla lääkärin sanovan, että silmä reagoi ja liikkuu. Tai ylipäätään, että on silmä 😅, Hukka kertoi marraskuussa.

Joulukuun alkupuolella silmää operoitiin, mutta katseen suuntauksen kanssa oli vielä suuria ongelmia.

– Tällä viikolla tehtiin vähän isompaa remonttia ja olo on vähintäänkin kummallinen, kun silmä sojottaa ihan mihin sattuu. Naama on ollut kovilla. 🪛🪚

Vaurioitunut silmä vaatii vielä erikoishoitoa, kuten alla olevasta päivityksestä näkyy.

– Tämän hetken tilanteeni (kuva1) aiheuttaa erilaisia haasteita ja viimeksi tänään töissä hampaastani lähti pala sekä huuleni aukesi, kun en yksinkertaisesti nähnyt kunnolla.

Hukka on kolminkertainen SM-kultamitalisti ja hänet valittiin vuonna 2018 vuoden pesäpalloilijaksi. Hän on myös pelannut ringetteä SM-tasolla. Hän sanoo, että tapaturman jälkimainingeissa on ollut vaikeinta se, ettei hän ole päässyt elämään intohimoaan ja ammattiaan urheilijana.

– Kävin eilen tilanteestani keskustelua, joka sai minut todella ajattelemaan. Rakenteita on tosiaan jo korjattu, mutta tällä näöllä ei pelata. Haluan aina tehdä parhaani kaikessa mihin ryhdyn, joten miksi olen tyytynyt tässä asiassa hoitoon, jota on toistuvasti tehty vähän sinnepäin. Kyse on kuitenkin terveydestäni, joka sijaitsee arvolistani kärjessä.

Hukka pyysi Instagramissa apua karsastuksen hoitoon, ja apua löytyi. Hän kertoi Aamulehdelle pääsevänsä tällä viikolla silmän lihaksiin ja karsastuksiin erikoistuneen lääkärin vastaanotolle. 

SUOSITUIMMAT