Tuure Kilpeläiseltä yllättävä ilmoitus: ”Erkaantumiseen ei liity mitään draamaa tai riitaa”


Muusikko Tuure Kilpeläinen, 51, ilmoitti yllättäen Instagramissa, että hänen 12-vuotinen taipaleensa Kaihon Karavaani -yhtyeensä kanssa päättyy.

– Rakkaat ihmiset, täten ilmoitan, että Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani jää ensi kesän jälkeen pidemmälle tauolle. 

Rajoitustoimien niin salliessa yhtye aikoo jatkaa keikkailua maalis-huhtikuussa konserttisalikiertueen merkeissä ja kesällä on vielä festivaalikeikkoja, mutta bändin yhteinen toiminta lakkaa syyskuun 2022 alussa.

– Erkaantumiseen ei liity mitään draamaa tai riitaa, Kilpeläinen sanoo.

Hän kehuu vuolaasti yhtyettä ja sen keskuudessa vallitsevaa veljeyttä, mutta hän kokee tarvitsevansa muutosta.

– Minulle on vähitellen voimistunut olo, että täytyy katsoa mitä muuta täällä voisi tehdä. Luovan työn edellytys on, että antaa tilaa uudelle. Muutos on tässä kohdassa oikealta tuntuva ratkaisu, vaikka se pelottaa ja joka toinen päivä aiheuttaa sietämätöntä haikeutta. Nämä jäbät ovat minulle rakkaita ja meillä on edelleen hauskaa yhdessä. En haluaisi joutua erilleen heistä mutta täytyy etsiä lähdettä, jossa on mahdollisesti jotain uutta.

Vain elämää -sarjassa viime syksynä nähty Kilpeläinen ei vielä tiedä, mitä aikoo tehdä jatkossa.

– Musiikkia, kirjoittamista, maalaamista… en tiedä vielä tarkkaan mitä se on. Ensin täytyy putsata pöytä, ennen kuin uutta alkaa virrata.

Syyskuun alussa ”Karavaani ajaa vankkurit jäihin”.

Kilpeläisen suurimpiin hitteihin kuuluvat mm. ”Autiosaari”, Valon pisaroita” ja ”Rakastan sua niin et se sattuu”. Hän on naimisissa entisen huippu-urheilijan ja sittemmin näyttelijäksi ja kuvataiteilijaksi ryhtyneen Manuela Boscon, 39, kanssa. Uusioperheessä on viisi lasta. Bosco odottaa parhaillaan pariskunnan toista yhteistä lasta.

Alla Tuure Kilpeläisen julkaisu.

SUOSITUIMMAT