Piritta Hagman joutuu leikkaukseen – vaivana rakennepoikkeavuus


Televisiosta tuttu fysioterapeuttina nykyisin työskentelevä ex-missi Piritta Hagman, 42, kertoi Instagramissa menevänsä tänään 15.3. leikkaukseen.

Kyseessä on kielessä olevan rakennepoikkeavuuden eli kireän kielijänteen katkaisuleikkaus. Varsin yksinkertainen toimenpide kestää yleensä noin 15 minuuttia.

– Aika monta vuotta se onkin ollut kireä (koko elämäni!) ja siksi odotankin suurella uteliaisuudella miten se paranee, miten jälkihoito onnistuu ja mihin kaikkeen kielen parantunut liikkuvuus tulee vaikuttamaan.

Hagman kertoo, että kireän kielijänteen oireita voivat olla mm. suuhengitys, erilaiset kiputilat kasvojen, leukanivelen ja niskan alueilla ja puheliikkeiden työläys esimerkiksi pitkään puhuessa.

Hagmanin kireä kielijänne on jäänyt lapsena diagnosoimatta, jolloin kompensaatiokeinot ovat ajan myötä korvanneet toiminnan puutteet.

– Minullakin on tosiaan vielä valtavasti kysymyksiä, vaikka ammatillisesti aihe aika tuttu onkin, mutta huomennahan se kaikki alkaa selvitä! Kokemusperäisesti. Puheeseen leikkauksen ei pitäisi näin aikuisena valtavasti vaikuttaa, mutta kyllähän se silti pistää miettimään miten näppärästi se kieli sitten toimiikaan, kun ei enää kiristä toispuoleisesti. Ehkä alan puhumaan vieläkin nopeammin, kun mikään ei enää hidasta?! 🤭 Paitsi ehkä se kuuluisa aivosumu. 🙈

Alla Piritta Hagmanin Instagram-julkaisu.

Kuvat: Instagram

SUOSITUIMMAT