PlayStationin klassikkosarja teki paluun! Tässä 8 kovaa faktaa Gran Turismo 7:stä


Tänään 4.3. yksinoikeudella PlayStationille julkaistu ja pitkään odotettu ikoninen Gran Turismo 7 säväyttää huikeiden grafiikkojen lisäksi muun muassa täysin uudella varta vasten tätä peliä varten kehitetyllä kilpailevalla tekoälyllä.

Peli on todellinen rakkauskirje kaikille kilpa-autoilun faneille. Peli tarjoaa mahdollisuuden kilpailla sadoilla eri autoilla ympäri maailmaa kaikissa eri suoritusluokissa.

Alla kahdeksan mielenkiintoista faktaa odotetusta uutuuspelistä.

  1. Gran Turismo 7:ssä pelaajat pääsevät ajamaan yli 420 autolla 34 eri kohteessa ympäri maailmaa. Nämä 34 kohdetta pitävät sisällään yli 90 ainutlaatuista rataa.
  2. Gran Turismo -sarja on yksi PlayStationin pisimpään kestäneistä pelisarjoista, ja ensimmäinen peli julkaistiin alkuperäiselle PlayStationille vuonna 1997. Siitä lähtien Gran Turismo on ollut osa jokaista PlayStation-konsolisukupolvea.
  3. Pelisarjan aikaisempi osa, Gran Turismo Sport, esiteltiin osana historian ensimmäistä Olympics Virtual Series -virtuaalitapahtumaa ennen Tokion 2020 olympialaisia. Kilpailuun otti osaa virtuaalikilpailijoita maailmanlaajuisesti, mutta lopulta voiton vei hallitseva FIA Nations Cupin maailmanmestari Valerio Gallo.
  4. Gran Turismo on rakentanut siltaa virtuaalisen ja tosielämän kilpa-ajamisen välille. Vuosien 2008 ja 2016 välillä PlayStation GT Academy tarjosi pelaajille kerran elämässä -tilaisuuden kilpailla ja tulla valituksi ammattikuljettajiksi Nissanin ajotiimiin. Tämä sisälsi myös kaiken kattavan koulutuksen sekä lisenssit kansainvälisiin tapahtumiin.
  5. Ennen Gran Turismo 7:n julkaisua Sony Interactive Entertainment on tehnyt kehitysyhteistyötä Sony AI:n ja Polyphony Digitalin kanssa upouuden kilpailevan tekoälyn, GT Sophyn luomiseksi. Sen kehittäminen aloitettiin täysin tyhjästä eikä se aluksi menestynyt kilpailuissa kovin hyvin. Nykyisin se pystyy leikiten päihittämään hallitsevan maailmanmestarin Valerio Gallon. Sophya tullaan käyttämään myös tulevien osien kehityksessä. Kurkista alta GT Sophyn kulissien taakse.
  1. Gran Turismon luojalla Kazunori Yamauchilla on ollut suuri vaikutus moottoriurheiluun ja kilpa-autoiluun aina ensimmäisestä Gran Turismosta lähtien. Vuonna 2013 Rondan kaupunki, joka sijaitsee noin 100 kilometriä Málagan ulkopuolella, nimesi hänen mukaansa kadun, ja vuonna 2015 hän sai Pariisin 30. kansainvälisellä auto-festivaaleilla ”luovuuden pääpalkinnon” antamastaan panoksesta autoteollisuudelle.
  2. Valokuvauksen ystäville Gran Turismo 7 tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet autokuvien ottamiseen. Pelin Scapes-tila, joka esiteltiin ensimmäisen kerran Gran Turismo Sportin yhteydessä, tulee takaisin, ja se perustuu jo entuudestaan erittäin kattavaan paikkaluetteloon. Gran Turismo 7:n Scapes-tilan avulla pelaajat voivat kuvata autojaan yli 2 500 paikassa ja yli 60 maassa maailmanlaajuisesti.
  3. Pelissä sekä sää että vuorokaudenaika vaihtuvat, mitkä vaikuttavat dramaattisesti siihen, miltä kilpaileminen pelissä tuntuu. Kaikki ei kuitenkaan ole tässä: perustuen valtavaan määrään meteorologisia ja maantieteellisiä tietoja, joita Polyphony Digital on ympäri maailmaa simuloinut monilla eri tavoilla, pelissä tähtien ja planeettojen tähtikuviot ovat tiettynä ajankohtana täsmälleen samanlaiset kuin todellisessa maailmassa.

Kilpaile satojen autojen kanssa ympäri maailmaa

Gran Turismon ytimessä  on realistinen ja mukaansatempaava ajokokemus, joka  on ollut pelisarjan tunnusmerkki vuodesta 1997 lähtien, kun sarjan ensimmäinen osa julkaistiin alkuperäisellä PlayStationilla. Pelistä löytyy yli 420 autoa, joita pelaajat voivat ajaa yhteensä 97:llä eri radalla ja 34:ssä paikassa ympäri maailmaa. Näitä ovat esimerkiksi legendaarinen Nürburgring Saksassa, Daytona International Speedway Floridassa sekä Le Mansista tuttu Circuit de la Sarthe.

Kunnianosoitus autoharrastajalle

Gran Turismo 7:ssä on jokaiselle jotakin – ja radalla tapahtuu vain murto-osa siitä, mitä peli kokonaisuudessaan tarjoaa.

Autojen suunnittelijoille peli tarjoaa täysimittaisen Livery Editorin, jonka avulla on mahdollista luoda ainutlaatuisia malleja pelin monista autoista – ja jopa ladata omia malleja peliin Gran Turismon verkkosivujen kautta. Scapes-tila, joka debytoi ensimmäisen kerran Gran Turismo Sportissa, tulee myös takaisin, mikä antaa pelaajille mahdollisuuden valokuvata autojaan yli 2 500 paikassa ympäri maailmaa, kuten tunnetuilla Gizan pyramideilla, Colosseumissa ja Golden Gate Bridgellä.

Niille, jotka haluavat sukeltaa entistä syvemmälle kilpa-autoilun kulttuuriin ja historiaan, Gran Turismo 7 tarjoaa museotilan, jonka avulla pelaajat pääsevät sukeltamaan jokaisen pelissä esiintyvän autonvalmistajan monivaiheiseen historiaan.

Todellinen seuraavan sukupolven esittely PS5:lle

Gran Turismo 7 on sarjan ensimmäinen peli, joka julkaistaan PlayStation 5:lle, ja se hyödyntää konsolin seuraavan sukupolven ominaisuuksia loistavasti. Yksi PlayStation 5:n suurimmista parannuksista on DualSense-ohjain, jonka haptisen palautteen avulla pelaajat voivat tuntea niin erilaiset pintakuviot renkaiden alla kuin jarrujärjestelmätkin tarkasti DualSensen mukautuvien liipaisimien avulla. Kilpailukokemus on jotain, mitä ei yksinkertaisesti ole aiemmin nähty.

PlayStation 5:n 3D-äänimoottorin avulla pelaajat pystyvät ajajan penkiltä käsin tarkalleen paikantamaan, mistä eri äänet tulevat ja missä muut kilpailijat menevät – näkemättä edes heitä. Tämän lisäksi PlayStation 5:n teho mahdollistaa lähes välittömät latausajat sekä ennennäkemättömän ja todentuntuisen visuaalisen maailman.

Gran Turismo 7 julkaistiin PlayStation 4:lle ja PlayStation 5:lle tänään. Peli on saanut niin Suomessa kuin maailmalla erinomaisen vastaanoton ja sen Metacritic-luku on tällä hetkellä 87 %.

SUOSITUIMMAT