Poliisi paljasti: Tämä traaginen asia johti miehen ja naisen kuolemaan moottoritiellä Luumäellä


23-vuotias mies ja 39-vuotias nainen menehtyivät moottoriliikennetiellä tapahtuneessa onnettomuudessa. Lisäksi tilanteessa loukkaantui 37-vuotias mies.

Onnettomuus tapahtui viime heinäkuussa Luumäen kohdalla. Poliisi on nyt saanut tapahtumien kulkua selvittäneen esitutkinnan valmiiksi kuluneella viikolla. Onnettomuuden taustalta selviää traaginen yksityiskohta.

Menehtyneet henkilöt ja loukkaantunut mies olivat 24-vuotiaan naisen kuljettaman auton kyydissä. Matkan aikana oli tullut riitaa. Tästä syystä auto oli pysäytetty tien reunaan. Auto oli osittain tiellä.

Matkustajat olivat tulleet ulos ajoneuvosta niin, että he olivat auton takana ja tienpuoleisella sivulla. Pysähtymiskohdan ohitti rekka, joka törmäsi tiellä välejään selvitteleviin henkilöihin. 

Silminnäkijät ovat kertoneet, että henkilöautossa ei ollut valoja ja onnettomuushetkellä oli pimeää. Rekkakuski on todennut huomanneensa tilanteen niin myöhään, ettei hän ehtinyt jarruttaa. Vauhtia oli 89 kilometriä tunnissa. Kuljettajan ajokunnossa ei ole löytynyt moitittavaa tutkinnan aikana.

Rekkakuskia epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Henkilöauton kuljettajaa epäillään puolestaan liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja loukkaantunutta miestä liikennerikkomuksesta. Asia siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan.

Moottoriliikennetie tarkoittaa sellaista tietä, joka on tarkoitettu vain moottoriliikenteelle. Se ei kuitenkaan täytä moottoritien vaatimuksia.

SUOSITUIMMAT