Poliisi: Yksi vangittu poliisin virka-autoihin kohdistuneessa ampumisessa


Kuopion poliisiaseman pysäköintialueella tapahtui kahteen virka-autoon ampuminen 15.9.2022 noin klo 21. Eilen Pohjois-Savon käräjäoikeudessa teosta epäilty vangittiin. Autojen sisällä ei olle ketään ampumisen aikaan.

Käräjäoikeus vangitsi teosta kuopiolaismiehen epäiltynä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, vahingonteosta, huumausainerikoksesta ja vaaran aiheuttamisesta.

Tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Jarkko Timonen Keskusrikospoliisista kertoo asian tiimoilta seuraavaa.

– Poliisi on viikonlopun ajan aktiivisesti tutkinut tapausta. Esitutkinnassa on saatu hyvä käsitys sekä tapahtumien kulusta että epäillyn mahdollisesta motiivista. Poliisin tietojen mukaan kyse ei ole ollut terroristisesta motiivista. Tutkinnan ollessa kesken emme kuitenkaan voi avata yksityiskohtia enempää.

Henkilövahinkoja tapauksessa ei aiheutunut. Tutkinnassa Keskusrikospoliisi tekee Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa yhteistyötä ja koska teko kohdistui poliisilaitokseen, niin esitutkinta siirtyi Keskusrikospoliisille Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Lähde ja kuva: Poliisi

SUOSITUIMMAT