Polttaribudjetit nousseet huimasti – tässä säästövinkkejä


Suomalaisten keskimääräiset polttarikustannukset ovat nousseet 63 prosenttia kymmenen vuoden aikana. Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset käyttävät keskimäärin 333 euroa polttareihin osallistumiseen. 

Hotels.comin teettämän tutkimuksen mukaan vuonna 2022 juhlia järjestetään enemmän ja isommin kuin koskaan, jotta menetetty aika kahdelta viime vuodelta saataisiin korvattua. Pandemian vuoksi monet matkustajat ovat joutuneet siirtämään polttareitaan ja arvioiden mukaan tänä vuonna polttareihin käytetään enemmän lomapäiviä ja kulutetaan aiempaa enemmän rahaa, jotta viimeisiä hetkiä ennen avioliittoa voidaan juhlia isosti ja tyylikkäästi.  

Polttareiden osalta vuosi 2022 on selvästi tuhlaajien vuosi. Tutkimuksen mukaan keskimääräiset polttarit maksavat tänä vuonna jopa 333 euroa, kun vielä vuonna 2012 polttareiden keskimääräinen kustannus oli 204 euroa. 

Lähes 61 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo, että polttareista on tullut ylenpalttisempia, sillä ihmiset yrittävät korvata pandemian aikana menetettyä aikaa. Yli kolmannes (37 %) vastaajista uskoo tämän johtuvan siitä, että ihmiset ovat pandemian aikana saaneet rahaa säästöön, minkä vuoksi heillä on käytössään suurempi budjetti erikoistilaisuuksia varten. 

​​Hotels.comin kysely osoitti, että jotkut hoitavat kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja juhlivat polttareita samassa porukassa – sukupuolesta riippumatta. Yli kahdeksan kymmenestä vastaajasta (83 %) on ollut polttareissa, joihin voivat osallistua kaikki ystävät sukupuolesta riippumatta. Myös 78 prosenttia suomalaisista on osallistunut morsiusparin yhteisiin polttareihin. 

Kokeile T-max-valmistetta 4 viikon ajan (30 kapselia) -50% kampanjahintaan 14,95€ sisältäen postikulut.

Vapaapäiviä otetaan entistä herkemmin polttareiden viettoa varten 

Useat vastaajat kertoivat käyttävänsä vuoden 2022 vuosilomansa pääasiassa muiden polttareiden juhlimiseen. Lähes kymmenesosa vastaajista, joilla on ystävän polttarit tiedossa, arvioi tarvitsevansa koko työviikon verran lomaa. Yli kolmasosa (37 %) vastaajista myönsi myös toivovansa, ettei heidän tarvitsisi ottaa niin paljon vapaata osallistuakseen muiden juhliin.  

– Ennen pandemiaa suurin osa vastaajista kertoi, etteivät he pitäneet yhtään vapaapäivää osallistuakseen polttareihin. Tuoreessa tutkimuksessa kun kysyttiin, kuinka monta päivää ihmiset ottaisivat vapaaksi seuraavia polttareita varten, suosituin vastaus olikin huimat kolme päivää. On selvää, että suomalaiset juhlivat isommin kuin koskaan, sillä tänä vuonna vapaapäiviä otetaan enemmän ja myös rahaa käytetään enemmän, sanoo Hotels.comin tiedottaja Emma Tagg.

Asiantuntijan vinkit, jotta polttarikulut pysyvät maltillisina 

Vaikka rahaa on nyt käytettävissä, kertoi 35 prosenttia vastaajista katuneensa aiempina vuosina sitä, että on käyttänyt polttareissa liian paljon rahaa. Vastaavasti 27 prosenttia vastaajista koki, että juhlat kestivät liian kauan. 

Vaikka kuusi kymmenestä vastaajasta myönsi, etteivät polttarit ole hyväksi heidän kukkarolleen, yli puolet (51 %) kuitenkin paljasti toivovansa, että he haluaisivat läheistensä järjestävän heille ainutlaatuisen polttarimatkan, jossa ei säästellä kuluissa. 

Polttareista ei myöskään jää aina mukavia muistoja ja joka viides vastaaja (21 %) myöntää käyttäytyneensä ”ikävästi” polttareissa. Jopa 32 prosenttia väitti, että polttarit olivat painajaismaiset.  

Auttaakseen polttareihin osallistuvia hallitsemaan kulujaan ja saamaan kaiken irti lomapäivistä, Hotels.com keräsi yhteistyössä talousasiantuntija Ellie Austin-Williamsin kanssa yhteen vinkkejä, jotka auttavat matkustajia säästämään rahaa vuonna 2022.

1. Kerää palkintoöitä

Varatessasi polttareita, hyödynnä palkintojärjestelmiä. Hotels.comissa saat leiman jokaisesta kiinteistössä yöpymästäsi yöstä. Kerättyäsi 10 leimaa saat palkintoyön.

2. Etsi itsellesi pari

Hotellihuoneita varatessasi voit säästää rahaa, vaikka et tuntisikaan muita polttariseurueen jäseniä kovin hyvin. Keskustele polttareiden järjestäjän kanssa, voisitko jakaa hotellihuoneen jonkun kanssa sen sijaan, että varaisit huoneen yksin. Näin voit varata kahden hengen huoneen ja puolittaa kulut.

3. Tee etätöitä hotellissa

Hyödynnä etätyötä mahdollisuuksien mukaan. Matkusta kohteeseen aikaisin aamulla tai yöllä ja työskentele hotellilla, jotta sinun ei tarvitse ottaa pitkää lomaa töistä matkustamisen vuoksi. 

4. Varaa ajoissa

Useimmat asiat maksavat vähemmän, kun suunnittelet ne hyvissä ajoin etukäteen. Varaa majoitus ja matka heti, kun suunnitelmasi on vahvistunut. Siten voit hyödyntää ennakkovarausalennuksia ja sinulla on enemmän aikaa säästää rahaa.

5. Hajota ja hallitse

Kukaan ei tarvitse muutaman päivän matkalle kahden viikon edestä asuja ja hygieniatuotteita. Sen sijaan, että ostaisit uusia asuja ja maksaisit ylimääräisistä matkatavaroista, kannattaa yhdistää voimat muiden osallistujien kanssa. Päättäkää yhdessä, kuka tuo mitäkin.

Lumoavia hopea- ja kultatuotteita. Ostamalla meiltä tuet kotimaista työtä.

Ulkomailla järjestettävät polttarit saaneet nostetta 

Hotels.comin mukaan ennen pandemiaa suomalaiset juhlivat polttareita todennäköisimmin kotimaassa ja suuret kaupungit Helsinki, Tampere ja Turku olivat yleisimpiä polttarikohteita. Helsinki on edelleen ensimmäinen vaihtoehto, mutta nyt myös New York, Bournemouth ja Miami ovat nousseet kohdevaihtoehdoiksi.  

Top 10 polttarikohteet, kun raha ei ole ongelma 

  1. New York  
  2. Miami 
  3. Manchester 
  4. Bristol 
  5. Liverpool 
  6. Newcastle 
  7. Las Vegas 
  8. Bournemouth 
  9. Bora Bora 
  10. Brighton 

Lähde: Hotels.com

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT