Raa’an hittisarjan yllättävät vaikutukset – Netflix haastetaan oikeuteen ja korealaismies saa päivittäin 4 000 puhelua


Squid Game (K18) on erityisen raaka eteläkorealainen Netflix-alkuperäissarja, josta tuli nopeasti jättihitti, yllättävin seurauksin.

Katso yläpuolelta traileri Netflixin kaikkien aikojen listaykköseksi kohoamassa olevasta sarjasta, jota ovat katsoneet jo kymmenet miljoonat ihmiset ympäri maailman.

Syyte liiasta suosiosta

Sarjan jättisuosio on aiheuttanut yllättäviä seurauksia. Reutersin mukaan Netflix on saamassa siitä oikeushaasteen. Haastajana on eteläkorealainen internet-palveluja tarjoava SK Broadband, joka vaatii Netflixiä maksamaan lisäkulut, jotka ovat aiheutuneet sarjan massiivisista samanaikaisista striimausmääristä, jotka ovat pakottaneet yhtiön mm. huoltamaan servereitään aiempaa enemmän, jotta sen palvelut eivät heikentyisi kulutuspiikkien aikana.

Sivulliselle 4 000 puhelua ja viestiä päivässä

Sarjassa selvästi näkyvillä oleva puhelinnumero on Bustlen mukaan toiminnassa oleva aito numero, jonka eteläkorealainen omistaja on kertonut paikalliselle medialle saavansa päivittäin jopa 4 000 puhelua ja viestiä sarjan katsojilta, jotka joko haluavat tarkistaa numeron tai osallistua sarjassa nähtävään kuolettavaan peliin, jossa on miljoonapalkinto.

Mies kertoo kärsivänsä suuresti puhelimeensa tulevasta pommituksesta ja että hän joutuu syömään unilääkkeitä sen aiheuttaman stressin takia. Hän ei ole ollut halukas luopumaan numerostaan, koska on käyttänyt sitä työssään jo vuosikymmenen ajan ja sanoo elinkeinonsa riippuvan siitä. Miehen mukaan Netflix ja tuotantoyhtiö ovat asian paljastuttua tarjonneet hänelle numerosta ensin 847 dollaria ja sitten 4 200 dollaria. Myöhemmin eteläkorean presidentiksi kampanjoiva Huh Kyung-young on tiettävästi tarjonnut numerosta 85 000 dollaria (noin 73 000 euroa).

Syyte puhelinnumerosta?

Aidon puhelinnumeron käyttämisestä sarjassa voi myös kehkeytyä oikeussyyte henkilökohtaisen tiedon paljastamisesta vahingoittavalla tavalla. Kyseistä syytteestä ei ole maassa ennakkotapausta, joten tapausta vielä selvitellään.

Squid Game -sarjassa houkutellaan elämän potkimia ja rutiköyhiä kansalaisia kilpailemaan miljoonien arvoisesta rahapalkinnosta. Kilpailijat joutuvat brutaalin raakoihin lastenleikkeihin, joista on tarkoitus jäädä lopulta jäljelle vain yksi 456:sta kilpailijasta, joka saa kokon rahapotin.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Episodi.

SUOSITUIMMAT