Rakastettu näyttelijä Risto Aaltonen on kuollut


Näyttelijä Risto Aaltonen on menehtynyt 81-vuotiaana. Asiasta tiedotti Suomen Kansallisteatteri, jolle omaiset olivat vahvistaneet suru-uutisen.

Aaltonen työskenteli 1972-2004 näyttelijänä ja ohjaajana Kansallisteatterissa, jossa hän osallistui noin 50 tuotantoon.

Aaltonen esiintyi uransa aikana myös lukuisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. Hänet nähtiin muun muassa sarjoissa Kotikatu ja Raid sekä elokuvissa LeikkikalugangsteriUuno Turhapuro menettää muistinsaV2 – Jäätynyt enkeli ja Emmauksen tiellä. Aaltosen ääni on myös tuttu piirretyistä, mm. Disneyn piirrossarjasta Ankronikka sekä elokuvasta Aarreplaneetta.

Kansallisteatteri kertoo tiedotteessa, että kollegat muistavat hänet huumorintajuisena ja lämpimänä herrasmiehenä, joka suhtautui työhönsä hyvin vakavasti. Aaltonen sekä näytteli että ohjasi teatterissa, elokuvissa ja radiossa, mutta teatteri oli hänelle aina rakkain laji. Aaltonen näytteli pitkän uransa aikana merkittäviä rooleja Macbethista Juhani Niskavuoreen. Aaltosen viimeinen esiintyminen Kansallisteatterissa nähtiin Lavaklubilla Hommage à Stadin Arska -lauluillassa vuonna 2015.

Kansallisteatteri muistaa rakastettua kollegaa lämmöllä ja ottaa osaa omaisten suureen suruun. Kansallisteatteri järjestää suruliputuksen torstaina 11.3.2021.

Kuva: Kansallisteatteri

SUOSITUIMMAT