Seiska: Mikko Alatalo yllätti supertähden kaivamassa kalsareita tavaratalon alelaarista: ”Ei voi olla totta!”


Laulaja-lauluntekijä sekä entinen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Mikko Alatalo, 69, on katsojille tuttu myös televisiosta, jossa häntä on nähty niin toimittajana kuin laulajana sekä juontajana yli 40 vuoden ajan.

Alatalo kertoi nyt Seiskalle seikkailuistaan tv-toimittajana. Hänelle on erityisesti jäänyt mieleen, kun hän haastatteli 1980-luvun alussa Los Angelesissa yhdysvaltalaisia supertähtiä Iltatähti California Special -erikoisohjelmaan.

Alatalo haastatteli tuolloin muun muassa The Beach Boysia, The Doobie Brothersia, Totoa sekä Ritari Ässä -tähteä David Hasselhoffia, jota hän kutsui virheellisesti David Hasseldorfiksi.

Hän myös haastatteli tuolloin vielä puolituntematonta rockyhtyettä nimeltään Mötley Crüe. Alatalo ei ensin edes tunnistanut ”siistin näköisiä sällejä”, jotka pyörivät levy-yhtiön eteen parkkeerattujen urheiluautojen edustalla.

– Kysyin sitten, että missä on Mötley Crüe? Ja ne kuoropojat ilmoittivat, että ’Me ollaan!’ Sitten kundit meikkasivat ja pukivat ylleen niittiä ja nahkaa haastatteluun. Vasta sitten he alkoivat näyttää todelliselta bändiltä, Alatalo muistelee Seiskalle.

Bändi nousi pian sen jälkeen maailmanlaajuiseen menestykseen. Vuosikymmentä myöhemmin Alatalo yllättyi jälleen.

– Kaikista uskomattomin juttu on se, että kun kymmenisen vuotta myöhemmin kaivelin kalsareita tukholmalaisessa tavaratalossa, niin viereistä alelaaria penkoi saman bändin supertähtilaulaja Nikki Sixx. Huudahdin hänelle, ettei voi olla totta, muistatko vielä minut? Ja hän vastasi, että ’Tottakai, Mikko!’ Eli hän muisti minut! He olivat Tukholmassa keikalla.

Alla kuva vuonna 1983 julkaistusta ja Mötley Crüen supertähteyteen nostaneesta läpimurtoalbumista Shout At The Devil.

Lähde: Seiska

Mikko Alatalon kuva: Wikimedia Commons

SUOSITUIMMAT