Ranskassa innostuttiin suomalaiskomediasta: Mister8 mukana Cannesin kilpasarjassa


Mister8 on valittu ainoana suomalaissarjana kansainvälisen Canneseries-festivaalin kilpasarjaan. Sarja on myös saanut kansainvälisen levityksen.

Vuodesta 2018 lähtien Ranskassa järjestetty Canneseries-festivaali esittelee yleisölle tv-sarjojen kiinnostavimmat uutuudet. Alan ammattilaisista koostuva raati valitsee festivaalin kilpasarjaan vuosittain kymmenen tv-sarjaa eri puolilta maailmaa.

It’s Alive Filmsin tuottama Mister8 on tänä vuonna ainoa suomalainen ehdokas kymmenen valitun sarjan joukossa. Viime vuonna samassa kilpasarjassa oli ehdolla Huone 301, jonka tuottivat Warner Bros. International Television Production Finland ja englantilainen Wall to Wall Media.

Mister8-sarjan pääosissa loistavat Krista Kosonen ja Pekka Strang. Sarjassa Strangin esittämä Juho ihastuu Kososen esittämään Mariaan, jolla on seitsemän miestä, yksi viikon jokaiselle päivälle.

Sarjan idea syntyi tuottaja Jani Pösön ja Jussi-palkitun ohjaajan Teemu Nikin yhteistyönä, ja Nikki toimii myös sarjan ohjaajana. Komedian on käsikirjoittanut Vesa Virtanen. Pösön tuottama ja Nikin ohjaama elokuva Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia palkittiin vastikään Venetsian elokuvajuhlilla yleisöpalkinnolla.

Kansainväliseen levitykseen

Mister8 on myös saanut kansainvälisen levityksen, ja sen myynnistä vastaa Federation Entertainment, joka toimii myös esimerkiksi suositun Le Bureau, vakoojaverkosto -sarjan levittäjänä.

– Etsimme laadukkaasti konseptoituja sarjoja, ja Mister8 on selkeä ja kiehtova esimerkki sellaisesta. Se on hämmästyttävä sarja, jolla on kaikki ainekset menestyä kansainvälisesti niin perinteisessä televisiossa kuin muillakin lähetysalustoilla, sanoo sarjan kansainvälisestä myynnistä vastaava Monica Levy Federation Entertainmentiltä.

– On hienoa, että myös suomalainen komedia kiinnostaa kansainvälisesti – perinteisesti on ajateltu, että komedia ei matkusta maarajojen yli yhtä hyvin kuin draama. Olemme innoissamme, että Mister8 on mukana ainoana suomalaisena sarjana kansainvälisessä Canneseries -kilpailussa, iloitsee Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela

Kymmenen kärkeen valitut sarjat ovat ehdoilla kaikissa kilpailun kategorioissa: paras sarja, paras käsikirjoitus, paras musiikki, paras näyttelijä ja paras erityinen suoritus. Voittajat palkitaan 8. lokakuuta alkavan festivaalin päätösjuhlassa keskiviikkona 13. lokakuuta.

Elisa Viihteen alkuperäissarjoista myös Kalifornian kommando -komedia on myyty jo aiemmin mm. Ranskaan ja Saksaan. Kaikki Elisa Viihde -alkuperäissarjat ovat Suomessa katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelusta.

SUOSITUIMMAT