Ravintolaketjun toimitusjohtaja tuohtui poliisin avautumisesta: ”Luulivatko päättäjät, että…”


17 ravintolaa Suomessa omistavan NPG:n eli Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio otti Facebookissa kantaa Itä-Suomen Poliisin avautumiseen viikonlopun hälytystehtävien määrästä. Poliisin mukaan ihmiset lähtivät kaikista varoituksista huolimatta viikonloppuna liikkeelle sankoin joukoin.

Poliisi tiedotti Facebookissa, että lauantain klo 19 ja sunnuntain klo 07 välisenä aikana poliisilla oli Itä-Suomessa 285 tehtävää, joista valtaosa painottui erilaisiin päihteisiin ja häiriökäyttäytymiseen liittyviin hälytys- ja valvontatehtäviin. Tyypillisimpinä tapahtumapaikkoina olivat voimassa olevista kokoontumissuosituksista huolimatta erilaiset yleiset paikat. Puistoihin, uimarannoille ja muille enemmän tai vähemmän avoimille paikoille kokoontui yllättävän paljon nuoria aikuisia ja alaikäisiä. Poliisi huomautti, että ”kokoontumissuosituksillahan pyrittiin estämään vakavan ja vaarallisen tartuntataudin leviäminen, mutta se tuntui kyllä sadoilta ihmisiltä unohtuneen…”

Viime viikko ja viikonloppu olivat poliisille kevään vilkkaimmat Itä-Suomessa. Viikolta kertyi tehtäviä sunnuntaiaamuun mennessä pitkälti yli 2 000, joka on poliisin mukaan poikkeusoloista huolimatta selvästi enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Raunio julkaisi Facebookissa suivaantuneen vastauksen Itä-Suomen Poliisin avautumiselle.

– Luulivatko päättäjät, että ne meidän alalla työskentelevät tuhannet järjestyksenvalvojat ovat vain seisseet siellä ravintoloiden ovilla kädet ojossa tippien toivossa? Itse ennustin, että viikonlopuista tulee rauhattomia ja erittäin kiireellisiä ja tulemme lukemaan poliisilta tällaisia avatumisia lisääntyvin määrin. Pahoin pelkään, että viime viikonloppu oli vasta alkusoittoa poliisille ja järjestyshäiriöille. Yökerhoillakin on tärkeä asema yhteiskunnassa mm. kotirauhan säilyttämiseksi…

Raunio muistuttaa, että ravintoloiden järjestyksenvalvojilla on merkittävä osuus kansalaisten juhlimisen valvontatehtävissä.

– Täytyy toivoa, että sairaanhoitoa tarvitsevien potilaiden määrä laskisi tälläkin viikolla ja entistä vähemmän porukkaa sairastuisi tautiin, niin saataisiin nämä meidän järjestyksenvalvojat töihin poliisin avuksi…

Alla Itä-Suomen Poliisin ja Antti Raunion Facebook-julkaisut kokonaisuudessaan.

Kuva: Facebook / Itä-Suomen Poliisi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT