Roope Salmisen oikeudenkäynti alkoi – syyttenä pakottaminen seksuaaliseen tekoon


Juontajana, näyttelijänä ja muusikkona tunnettu Roope Salminen, 30, saapui tänään Helsingin käräjäoikeuteen vastaamaan syytteeseen seksuaaliseen tekoon pakottamisesta.

Salminen kertoi Instagramissa saamastaan syytteestä viime joulukuussa. Kyseessä oleva tapaus oli Salmisen mukaan tapahtunut vuonna 2015 hänen ja toisen aikuisen välillä.

– Olen ehdottomasti syytön. Toivon asian etenevän mahdollisimman pikaisesti tuomioistuimen käsittelyyn, jotta asiassa saadaan oikeuden päätös, Salminen kirjoitti joulukuussa Instagram-tilillään.

Salminen kommentoi tapausta tänään käräjäoikeudessa hillitysti ja lyhytsanaisesti. Hän kertoi toimittajille, että asiassa ”ei ole tapahtunut mitään muutoksia joulukuun jälkeen” ja että hän ei valitettavasti pysty kommentoimaan enempää salassapitovelvollisuuden vuoksi.

– Hoidetaan tämä oikeusjuttu pois alta, Salminen totesi.

Syyttäjä vaatii Salmiselle sakkorangaistusta. Päätöstä tapauksesta odotetaan noin kahden viikon kuluttua, jolloin asiasta saadaan mahdollisesti tietää enemmän, mikäli päätös sen sallii.

Iltalehden mukaan Salmisen syyte on harvinainen, sillä vuonna 2018 kyseisellä nimikkeellä tuomittiin käräjäoikeuksissa 30 ihmistä ja sitä edeltävänä vuotena 28.

Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen on arvioinut Iltalehdelle, että Salmisen rikosnimikkeessä yleensä epäillään joko seksuaalista väkivaltaa tai sillä uhkaamista, tai tilannetta jossa käytetään hyväksi toisen tiedottomuutta, sairautta, vammaisuutta, pelkotilaa tai muuta avutonta tilaa kuten juopumusta. Tolvasen mukaan nimikkeen alle kuuluvat käytännössä kaikki seksuaaliset teot lukuun ottamatta toiseen tunkeutumista eli sukupuoliyhteyttä.

Alla Salmisen eilen julkaisema kuva, jonka yhteyteen hän kirjoitti pitkän selvityksen mm. koronaviruksen aiheuttamista muutoksista, negatiivisten mietteidensä työstämisestä sekä siitä, miten onnellinen hän oli kuvan ottamisen hetkellä.

https://www.instagram.com/p/CEEUI91DgN2/

Kuvat: Instagram

SUOSITUIMMAT