Röyhkeät varkaat veivät osia korjaamolla olleesta ambulanssista Lappeenrannassa


Lappeenrantalaisen Raskoneen mekaanikko Jesse Jukkala julkaisi perjantaina Facebookissa päivityksen, jossa oli kuvia tyhjäksi ryövätystä ambulanssista.

Jukkala kertoi MTV Uutisille, että hälytystehtävällä kolaroinut ambulanssi oli odottamassa vakuutusyhtiön maksupäätöstä korjaamon pihassa, jossa siitä oli viety suuri määrä osia.

Jukkala huomasi tapauksen keskiviikkona aamulla ihmetellessään, miksi hälytysajoneuvo oli pihassa pukkien päällä. Ambulanssista puuttui paljon osia, mm. eturenkaat, hälytinlaitteet, peruutuskamera, rekisterikilvet, ilmanpuhdistin, työvalot, lisälaiteakku, ajovaloumpiot, jne.

– Kyllä se vähän niin sanotusti tunteisiin meni, kun aamulla tämän huomasin, Jukkala kertoi MTV:lle.

– Olemme tehneet viranomaisten kanssa yhteistyötä 12 vuotta ja tämä on ensimmäinen kerta, kun tällaista minun urallani tapahtuu.

Jukkalan mukaan myös pihassa olleesta Postin autosta oli viety kilvet.

Jukkalan Facebook-päivitys on saanut aikaan ihmettelyä varkaiden toiminnasta, mutta myös keskustelua ambulanssin kuvissa näkyvistä yksityiskohdista. Joku kommentoi, että ambulanssin vanhemmasta korjaamon sisältä otetusta kuvasta näkyy tyhjä eturengas, joten miksi kukaan haluaisi varastaa rikkinäisen renkaan ehjien takarenkaiden sijaan. Jukkala vastasi, että molemmista takarenkaista oli poistettu pultit, mutta ilmeisesti varkaat eivät olleet saaneet renkaita paikoiltaan.

Jukkalan mukaan korjaamo on tehnyt varkaudesta rikosilmoituksen poliisille.

Alla Facebook-päivitys, jota on jaettu eteenpäin useissa kaupungeissa ympäri Suomea.

”Toivotaan että somessa on voimaa saada varkaat kiinni!

Tiistai – keskivikko (2-3.6.2020) klo. 23-07.00 välisenä aikana Lappeenrannassa olivat varkaat käyneet meidän pajan pihasta anastamassa ambulanssista osia. Autosta hävisi muun muassa valorauta hälytysäänikaiuttimien kera, kaikki sinivilkut, peruutuskamera, eturenkaat, työvalot peilien luota, rekisterikilpi, konehuoneesta virraton alkuperäinen lisälaiteakku, ilmaputsari kotelo imuputkineen ja ilmamassamittareineen, öljykorkki, pissapojan säiliön korkki, ajovaloumpiot ynnä muuta vastaavaa… Jos kenelläkään on asiasta pienintäkään havaintoa niin ottakaa yhteyttä minuun tai suoraan poliisiin! Kuvat on ennen ja jälkeen miinus ledbar sen kerkesin pelastamaan ennen tapahtumaa.

Eli jos vastaavia tavaroita kaupataan jossain niin kannattaa varautua ja jos INE-928 rekisteritunnuksella tulee auto vastaan niin samantien soitto poliisille!”

Lähteet: Facebook / MTV Uutiset

Kuvat: Facebook / Jesse Jukkala

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT