Ruokavirasto: Martina Aitolehden nimikkotuote sisältää kiellettyä ainetta – ”Käyttö lopetettava välittömästi”


Ruokavirasto ilmoitti tiistaina 23.11. kahden ravintolisätuotteen takaisinvedosta, koska ne sisältävät kiellettyjä ainesosia. Ruokaviraston ohje on selkeä: ”Tuotteiden käyttö on lopetettava välittömästi”.

Kyseessä ovat nämä kaksi tuotetta:

1. BAO The ZMA – kivennäisainekapseli (150 kapselia), parasta ennen 10.8.2024 (erätunnus 149760810), sisältää magnesiumorotaattia, joka on hyväksymätön ravintoaineyhdiste, jonka käyttö ei ole ravintolisissä sallittua.

M-Nutrition Before Sleep -kivennäisaine-kasviuutekapselia mainostetaan Martina Aitolehden nimikkotuotteena, ja purkin kyljessä on myös hänen kuvansa.

2. M-Nutrition Before Sleep – kivennäisaine-kasviuutekapseli (90 kapselia), parasta ennen 7.10.2023 (erätunnus 501141007), sisältää 5-hydroksitryptofaania (5-HTP), joka on hyväksymätön uuselintarvike, jonka käyttö ei ole elintarvikkeissa sallittua.

Seiska bongasi, että BAO The ZMA -kivennäiskapseleita on markkinoitu kehonrakentaja Jari ”Bull” Mentulan nimissä.

ravintolisat_zma_beforesleep.jpg
Kuva: Pro Nutrition Finland Oy

Molempia tuotteita on myyty yrityksen myymälässä ja verkkokaupassa sekä eri jälleenmyyjien myymälöissä ja verkkokaupoissa ympäri Suomea. Kyseisiin jälleenmyyjiin kuuluvat Seiskan mukaan myös Rita Niemi-Mannisen ja Aki Mannisen yritysten verkkosivut.

Lähteet: Ruokavirasto, Seiska

SUOSITUIMMAT