Linnan juhlat on peruttu


Tasavallan presidentinkanslia tiedotti torstaina 25.11., että Presidentinlinnan juhlavastaanotto 6. joulukuuta 2021 perutaan. Myös veteraanien ja lottien kutsuvierastilaisuus on peruttu.

Perumisen syyksi ilmoitetaan huonontunut tautitilanne, tiukentuneet rajoitukset ja koronapassisääntelyn yhteisvaikutus.

– Valitettavasti laki jättää aukon, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia julkisyhteisön virallisissa tilaisuuksissa, jollainen itsenäisyyspäivän vastaanotto on, tiedotteessa todetaan.

Peruuntuneelle itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut tulevat saamaan kutsun myös 6. joulukuuta 2022 Presidentinlinnassa järjestettävälle juhlavastaanotolle. Veteraaneille ja lotille järjestetään erillinen tilaisuus pandemiatilanteen sen salliessa.

– Toivotan kaikille omassa työssään koronapandemiaa vastaan toimiville voimia ja peräänkuulutan yhteistä velvollisuuttamme huolehtia rokotusten ottamisesta ja vastuullisesta toiminnasta kaikissa arkielämän eri tilanteissa, presidentti Sauli Niinistö sanoo.

Presidentinkanslia esittää vastaanotolle ja veteraanitilaisuuteen kutsutuille mitä syvimmät pahoittelut tilaisuuksien peruuntumisen johdosta.

Kuva: Wikimedia Commons

SUOSITUIMMAT