Sami Hedbergin keikkojen siirtymisestä uskomaton inttämiskisa!


Kun stand-up-koomikko Sami Hedberg ilmoitti Facebook-tilillään joutuvansa siirtämään ja perumaan 15-vuotisjuhlakiertueensa keikkoja koronarajoitusten takia, kommenttiosiossa alkoi uskomaton myllerrys.

Hämmennys aiheutui siitä, että Hedbergin ilmoitus tuli sen jälkeen, kun sosiaali- ja terveysministeriö oli sekoillut nollien kanssa maanantaisessa tiedotteessaan, jossa luki virheellisesti, että yli 50 hengen tilaisuudet kielletään. Vasta monta tuntia myöhemmin virhettä korjattiin suullisesti, mutta ei kirjallisesti. Sekoilu aiheutti hämmennystä vielä keskiviikkona Hedbergin ilmoituksen kommenteissa, kun useat ihmiset yrittivät sinnikkäästi inttää vastaan, että Hedberg olisi ollut väärässä 50 hengen rajoituksesta.

Näin Hedbergin sivulla ilmoitettiin:

”Aluehallintoviraston 24. elokuuta antaman päätöksen mukaisesti syyskuussa voidaan järjestää enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Yli 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos turvallisuus voidaan varmistaa THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeen mukaisesti.

Turvallisuusohjeen mukaisesti yleisötilaisuuksissa tulee noudattaa 1-2 metrin turvaväliä. Näin ollen teatteri- ja konserttisalien kapasiteetti putoaa noin yhteen kolmasosaan normaalista, jonka vuoksi kiertueen järjestäminen ei ole suunnitellussa laajuudessa mahdollista, eivätkä kaikki lipun ostaneet täten mahtuisi keikoille.”

Kommenttiosio täyttyi kinastelusta, jossa yritettiin vääntää rautalangasta, että Hedbergin ilmoituksessa ei ollut mitään virheellistä. Eräälle kommentoijalle Hedberg vastasi, että oikeat luvut ovat tiedossa, mutta ne eivät mahdollista kiertueen järjestämistä.

– Kyllä vain, mutta teatteri- ja konserttisalien kapasiteetti putoaa noin yhteen kolmasosaan normaalista, jonka vuoksi kiertueen järjestäminen ei ole suunnitellussa laajuudessa mahdollista, eivätkä kaikki lipun ostaneet mahdu keikoille, niin siirtäminen on valitettavasti ainoa vaihtoehto.

Inttäminen jatkui edelleen, jonka jälkeen Hedberg vastasi kysymyksiin kopioimalla osia ilmoituksen tekstistä lukemattomia kertoja uudelleen ja uudelleen. Ei mennyt edelleenkään kaikille perille, vaikka muutkin väänsivät samoja rautalankoja Hedbergin kanssa.

– Miksi sun vastaus on kaikkiin sama?? Nyt äkkiä tarkastamaan, raja on 500, ei 50!!! eräs ihmetteli.

Sama hämmennys jatkui myöhemmin Hedbergin Instagram-tilillä, jossa oli sama ilmoitus keikkojen siirtymisestä ensi vuodelle.

Alla lista ensi viikon keikkojen tilanteesta. Lippujen palautukset 31.10.2020 mennessä täällä.

To 3.9.2020 Lahti, Lahden Konserttitalo, klo 19
Keikka on peruttu. Ei uutta keikkapäivää.

Pe 4.9.2020 Jyväskylä, Jyväskylän Paviljonki, klo 18 ja 21
Uusi keikkapäivä pe 10.9.2021, klo 18 ja 21
Liput käyvät uudelle keikkapäivälle sellaisenaan lipussa mainittuun näytökseen.

La 5.9.2020 Kuopio, Kuopion Musiikkikeskus, klo 18 ja 21
Uusi keikkapäivä la 11.9.2021, klo 18 ja 21
Liput käyvät uudelle keikkapäivälle sellaisenaan lipussa mainittuun näytökseen.

Su 6.9.2020 Joensuu, Carelia-sali, klo 18 ja 21
Uusi keikkapäivä pe 14.5.2021, klo 18 ja 21
Liput käyvät uudelle keikkapäivälle sellaisenaan lipussa mainittuun näytökseen.

Lopuksi Hedberg muistutti, että myös elokuun lopun keikat on peruttu.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa Facebookissa.

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT