Seiska paljasti uutta tietoa Sanna Marinin yökerhoillasta: ”Asettaa haastattelun outoon valoon”


Seiskan paljastus pääministeri Sanna Marinin (sd) yökerhoillasta on saanut jälleen lisää kierroksia.

Kohu alkoi siitä, kun Marin jatkoi biletystään lauantai-iltana 4.12. kahdessa yökerhossa aamuneljään saakka, vaikka oli saanut tiedon altistumisestaan ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) kautta koronavirukselle.

Marin selitti, ettei saanut tietoa kontaktien välttämisestä ennen sunnuntaiaamua, koska hänellä ei ollut mukanaan valtioneuvoston puhelinta. Hän ei kuitenkaan maininnut, että kyseisen puhelimen tulee ohjeistuksen mukaan olla olla ministerillä aina mukana. Marin kävi sunnuntaina ja maanantaina koronatesteissä negatiivisin tuloksin. THL:n ohjeistuksen mukaan testiin pitäisi kuitenkin mennä aikaisintaan kuuden päivän kuluttua altistuksesta.

Marinin yökerhoseikkailua kritisoitiin voimakkaasti oppositiosta ja siitä uutisoitiin ainakin Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Virossa ja Iso-Britanniassa.

Iltalehden mukaan Marin oli aluksi selittänyt hallituspuolue keskustan eduskuntaryhmälle olleensa lauantaina miehensä Markus Räikkösen kanssa treffeillä. Keskustan jäsenistössä ei kuitenkaan uskottu, että Marin kertoi koko totuuden.

– Marin valehteli meille. Tarinat vaihtuvat koko ajan, eräs keskustalainen tilitti Iltalehdelle eduskunnassa.

Tämän jälkeen Seiska uutisoi, että Marinin kanssa oli bilettämässä tubettaja Tuure Boeliuksen, missi-somevaikuttaja Sabina Särkän ja valokuvaaja-bloggari Janita Aution lisäksi myös Marin hyvä ystävä ja kohuttujen Kesärannan illanistujaisten seremoniamestari, kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd).

Seiskan mukaan Nurminen oli mukana molemmissa yökerhoissa omilla treffeillään. Seiskan toimitus on nähnyt kuvamateriaalia, jossa Marin tanssii Nurmisen ja tämän deitin kanssa Corona-olut kädessään, ”ikään kuin Ilmarin esiliinana”.

Nurminen on kommentoinut Marinin lauantaista biletystä hyvänä esimerkkinä normaalin elämän viettämisestä kahden rokotuksen jälkeen, mutta hän ei ole missään vaiheessa maininnut olleensa itsekin mukana kyseisessä juhlinnassa.

– Ilmarin paljastuminen jälleen Sannan bilekaveriksi asettaa kansanedustajan MTV3:lle antaman haastattelun outoon valoon, Seiska kirjoittaa.

Nurminen totesi MTV3:n haastattelussa, että kyseessä on kokonaisuudessaan vaikea tilanne. MTV3:n toimittaja kysyi Nurmiselta, kokeeko hän, että pääministeri toimi oikein lähtiessään ravintolaan tietäessään altistuneensa koronavirukselle.

– Mä en ehkä halua kommentoida pääministerin puolesta asioita. Sinällään oma näkemykseni on, että kun on kaksi koronarokotusta, niin silloin sä vapaudut näistä (rajoituksista) ja pystyt elään sitä kautta mahdollisimman normaalia elämää. Tämä on myös vahva ja hyvä viesti ihmisille siitä, että ottakaa rokotetta ja sitä kautta pystytte elämään normaalisti ja elämä jatkuu, Nurminen toteaa.

Kuva: Valtioneuvoston kanslia / Laura Kotila

SUOSITUIMMAT