Sointu Borg latasi hurjia väitteitä Jaajo Linnonmaasta ja Diilistä – näin Jaajo vastasi HS:lle


Tapahtuma-alan yrittäjä Sointu Borg, 30, paljasti 7.9. julkaistussa kirjassaan Röyhkeästi rohkea – Kuinka haistattaa asialliset vitut? karuja yksityiskohtia siitä, mitä hänelle tapahtui viime vuotisen Nelosella nähdyn Diili-voittonsa jälkeen.

Borg kertoo kirjassa, että ohjelmassa luvattua työpaikkaa ei ollut olemassakaan.

– Finaalin jälkeen olisi ollut aikaa suunnitella työn alkamista puoli vuotta. En selvästi ole prioriteetti. Esimiestäni ei tunnu kiinnostavan, että kyseessä on oikeasti elämäni ja talouteni. Tarvitsen oikeaa palkkaa, en ympäripyöreitä lupauksia ja korulauseita.

– Ylläpidän kulissia ja tuntuu kuin kusettaisin kaikkia. Vastailen henkilöhaastatteluissa kysymyksiin kehitysjohtajuudesta, vaikka koko kehitysjohtajan pestiä ei ole edes olemassa.

Borgin mukaan hänen piti työn alkaessa ”tulkita kaikki ajan myötä rivien väleistä”. Hän kertoo tehneensä töitä ”14 tuntia päivässä, seitsemän päivää viikossa”, mutta ei halunnut paljastaa todellisuutta, eikä varsinkaan medialle.

– Pelkäsin kuollakseni polttavani siltoja ja halusin suojella henkilöbrändejä ympärilläni. Kyse ei ollut pelkästään minusta ja minun tunteistani, mikä lisäsi tilanteen monimutkaisuutta.

Borg kertoo, että päätös tästä kuviosta pois lähtemiseen tuntui lopulta hyvältä, vaikka ”se vaati pitkää kypsyttelyä ja jopa totaalisen uupumisen”.

– Enää minun ei tarvitse leikkiä leikkejä. Enää en jaksa suojella ketään, saatikka pelätä arvosteluryöppyä. On aika haistattaa kritiikkikammolle asialliset vitut.

Jaajo Linnonmaa kommentoi Borgin väitteitä sähköpostitse Helsingin Sanomille. Hänen mukaansa ”keinoja saada yhteistyö toimimaan” yritettiin löytää pitkään, mutta ”niin ei kuitenkaan valitettavasti lopulta käynyt”.

Diilin tuotantoyhtiö Fremantle Media sekä Nelonen vastasivat HS:lle, että kanavalla oltiin tietoisia Linnonmaan ja Borgin välisistä haasteista.

– Lopullisen työsuhteen osapuolia ovat kuitenkin vain ohjelman keulahahmo ja voittaja, jotka päättävät keskenään työsuhteen ehdoista, eivät formaatti, tuotantoyhtiö tai kanava.

Röyhkeästi rohkea – Kuinka haistattaa asialliset vitut? julkaistiin aluksi äänikirjana Suplassa.

SUOSITUIMMAT