Suomalaislaulaja hakattiin sairaalaan – kuva ei herkille!


Los Angelesissa asuva suomalaislaulaja Emma Olivia joutui erittäin vakavan hyökkäyksen kohteeksi sunnuntai-aamupäivällä puoli kymmenen aikaan.

Emma oli normaaliin tapaan pysäköinyt autonsa pienen kävelymatkan päähän työpaikasta, koska lähellä ei paikkoja ole tarjolla.

Ylittäessään tietä, silminnäkijän mukaan, kodittoman oloinen henkilö oli hyökännyt voimalla Emman kimppuun. Täysin yllättävään hyökkäykseen valmistautumaton Emma menetti tajuntansa ja hänet kiidätettiin sairaalaan. Tekijä katosi paikalta, mutta silminnäkijällä oli antaa poliisille tekijästä tuntomerkit.

Sairaalassa vammat todettiin erittäin vakaviksi. Leukaluu oli mennyt murskaksi. Emma kiidätettiin pikaisesti leikkaukseen, joka kesti yli neljä tuntia.

Emma oli joutunut täysin silmittömän väkivallanteon kohteeksi ja sai siitä seurauksena vakavat fyysiset sekä psyykkiset vammat.

Pohjois-Amerikassa ei ole vastaavaa terveydenhuoltojärjestelmää kuin Suomessa, joten lisää tuskaa oli tulossa.

Leikkauksen hinta ei juttua kirjoittaessa ole vielä tiedossa, mutta jokainen päivä sairaalassa maksaa noin 10 000 dollaria. Mikään vakuutus ei näitä korvaa. Täysin syyttä hakattu ihminen voi joutua vielä kaiken tuskan päälle velkavankeuteen.

Pohjois-Amerikassa on yleistynyt GoFundMe-sivuston kautta tehtävät avustukset. Emman pitkäaikainen perhetuttava loi GoFundMe-palveluun kohteen, jonka kautta saatujen lahjoitusten avulla nuori voi keskittyä rahahuolien sijaan paranemiseen. Lahjoituksia on tehty jo lähes 30 000 dollaria.

Tämä on helpottanut niin Emman kuin kaikkien läheisten kokemaa tuskaa.

– On hienoa huomata, että lähimmäisestä välitetään ja ollaan valmiita auttamaan hädän hetkellä, sanoo Emman lähisukulainen.

Alla kuva Emmasta sairaalassa. Ei herkille.

Emma Olivia

SUOSITUIMMAT