Suomen huvipuistoja vertailtiin – nämä ovat hinta-laatusuhteeltaan parhaat paikat!


VertaaEnsin.fi-palvelu vertaili suomalaisia huvipuistoa. Siinä selvitettiin, mikä on Suomen paras huvipuisto, missä on paras hinta-laatusuhde ja missä on kalleimmat huvitukset. Lisäksi selvityksessä tarkasteltiin muutoksia edelliseen vuoteen verrattuna.

  • Erityisesti Särkänniemi on nostanut hintojaan, sillä rannekkeen hinta on noussut 15,7 % viime vuoteen verrattuna. Myös Linnanmäki (4,3 % korotus) ja Tykkimäki (5,1 % korotus) ovat nostaneet hintoja. PowerPark ja Nokkakiven Puisto puolestaan eivät ole nostaneet hintoja viime vuodesta.
  • Viime vuodesta poiketen Särkänniemi on vertailun kallein huvipuisto, sillä se ohitti Linnanmäen hintatason. Nokkakiven Puisto puolestaan jatkaa Suomen halvimpana huvipuistona. Särkänniemen hintataso on lähes kaksinkertainen Nokkakiven Puistoon verrattaessa.
  • PowerParkin hinta-laatusuhde on kaikkien laitteiden ja yli 130 senttisten laitteiden osalta vertailun paras. Linnanmäen hinta-laatusuhde on yli 120 senttisten laitteiden osalta vertailun paras. 
  • Suhteessa kaikkien laitteiden määrään, Särkänniemi on hinta-laatusuhteeltaan vertailun häviäjä. Yli 120 senttisille heikoimman hinta-laatusuhteen antoi Nokkakiven Puisto ja yli 130 senttisille Tykkimäki.

Koko selvitys löytyy täältä.

Lähde ja kuva: VertaaEnsin.fi

SUOSITUIMMAT