Suomen koronatilanne on nyt yksi Euroopan pahimmista


Suomi on totuttu tuntemaan lähinnä koronahoidon mallimaana, mutta nyt tilanne on muuttunut lähes päinvastaiseksi.

Koronaviruksen aiheuttaman taudin leviämisen tahti Suomessa lukeutuu nyt Euroopan pahimpiin. Korona levisi viime viikolla nopeammin vain Unkarissa, Serbiassa, Bulgariassa ja Puolassa.

Our World in Data -sivuston koronakartta osoittaa, että Suomessa uusien koronatapausten määrä oli maanantaina 22.2. kasvanut viimeisten seitsemän päivän aikana kasvanut 28,9 prosenttia verrattuna edelliseen viikkoon.

Nopeimmin korona on nyt levinnyt Unkarissa, jossa kasvua oli 51,2 %. Seuraavina listalla ovat Serbia (40,6 %), Bulgaria (33 %) ja Puola (31,8 %). Ukrainassa kasvua oli lähes saman verran kuin kuin Suomessa (26,6 %).

Aiemmin koronapolitiikastaan voimakasta kritiikkiä saaneessa Ruotsissa taudin leviäminen oli kasvanut edelliseen viikkoon nähden 11,8 %. Muissakin Pohjoismaissa koronan leviämistilanne on Suomea parempi. Tanskassa oli kasvua 17,5 % ja Norjassa 9,7 %, mutta Islannissa leviäminen on vähentynyt peräti -47,4 %.

Selvään laskuun ovat kääntyneet monet muutkin Euroopan maat, Islannin jälkeen seuraavina listalla ovat Portugali (-42,5 %) ja Espanja (-30,4 %).

Lähde: Our World in Data

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT