Suvi Teräsniskan puolimaraton ei ollut helppo: ”Pääsi itku”


Kun suosikkilaulaja Suvi Teräsniska päätti vuosi sitten alkaa kehittää kuntoaan, personal trainer pyysi häntä miettimään, mitä tavoitetta kohti lähdettäisiin tekemään töitä. Teräsniska asetti tavoitteekseen hiihtää Ylläksen ympäri ja juosta puolikkaan maratonin.

– Hiihto on mulle rakas harrastus ja siihen tavoitteeseen tiesin helposti yltäväni. Sit korona tuli ja sotki koko kevään ja niinpä hiihtotavoite piti siirtää vuodella eteenpäin, Teräsniska kertoo nyt Facebookissa.

Juoksu oli vielä hankalampi rasti, sillä hän ei ole koskaan harrastanut sitä.

– Vois sanoa että vihasin sitä (enkä tiedä onko palavaa rakkautta lajiin syntynyt vieläkään).

Teräsniska aloitti kuitenkin juoksemisen tammikuussa. Alkuperäinen tavoite Ruskamaraton muutettiin polkujuoksutapahtumaksi, joten se ei enää kelvannut tavoitteeksi, mutta sitten Teräsniska huomasi, että Oulun perinteikäs Terwamaraton juostaan vielä syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

– Päätin ilmoittautua sinne, vaikka tiesin että mun valmistautuminen oli ihan kesken. Vielä enemmän se häiriintyi kun elokuun alusta alkaen kalenterin täyttivätkin keikat, Tähdet tähdet -kuvaukset, levyäänitykset, haastattelut ja viikon kaksi vapaapäivää meni kotona levätessä ja lasten kanssa.

Sisukas nainen kuitenkin lähti kisaan ainoana tavoitteenaan se, että pääsee ylipäätään maaliin.

– Matka ei ollut helppo. Ekan viiden kilometrin jälkeen tuli eka väsähdys, 9-10 km kohdalla ahnehdin ylämäen ja se vei kertakaikkiaan mehut, 11-12 km kohdalla jalkapohja kramppas, 17-18 km kohdalla pohjekin rupes reistaileen ja loppumatka oli melkoista nilkutusta mutta pääsin maaliin ja vielä alle kolmessa tunnissa. Maalissa pääsi itku.

Teräsniska oli kuitenkin onnellinen ettei luovuttanut, vaikka se oli ollut monta kertaa lähellä.

– Mun rakas mummoni Seija olisi ollut niin ylpeä. Muistan kun hänen palkintokaappinsa pursuili pokaaleja hiihto- ja suunnistuskisoista ja halusin aina olla edes puolet siitä mitä mummo oli. Nälkä jäi, joten eiköhän oteta ens vuonna uusiksi!

Alla Suvi Teräsniskan päivitys ja kuvia Terwamaratonin tunnelmista.

Suvi Teräsniska nähdään Nelosella sunnuntai-iltaisin Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT