Syyttäjä: Tytti Yli-Viikari käytti virka­matkojensa palkinto­pisteistä lähes 6 000 euroa omiin menoihin – perhelentoja mm. New Yorkiin ja Pariisiin


VTV:n entistä pääjohtajaa Tytti Yli-Viikaria syytetään virkamatkojen lentopisteiden käyttämisestä omiin kuluihin.

Yli-Viikarin oikeudenkäynnissä keskiviikkona 15.12. käsitellään syytteitä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja maksuvälinepetoksesta.

Selvityksessä on virkalennoista vuosina 2016-2020 kertyneiden Finnair Plus -palkintopisteiden käyttö yksityiskulujen maksamiseen vuosina 2018-2020. Yli-Viikari kiistää kaikki syytteet.

Yli-Viikarin mukaan bonuspisteiden käyttämisen ohjeistus on valtionhallinnossa ”hyvin epäselvä”. Syyttäjä Mari Mattilan mukaan asiasta on selkeä ohjeistus, joka on myös Yli-Viikarille annettu ja että hänen olisi ylijohtajana pitänyt olla siitä selvillä.

Mattilan mukaan Yli-Viikari on käyttänyt 460 787 virkamatkoista kertynyttä pistettä omiin ostoihin. Käytettyjen pisteiden arvo on syyttäjän mukaan 5 934,94 euroa.

Syyttäjän mukaan pisteitä on käytetty kokonaan tai osin yksityisiin lasten ja aviopuolison lentoihin muun muassa New Yorkiin, Brysseliin, Manchesteriin ja Pariisiin. Syyttäjän selvityksen mukaan perheenjäseniä on ollut mukana palkintopisteillä maksettuna myös joillakin virkamatkoilla.

– Näkemykseni on, että henkilökohtaisella tilillä olevat pisteet kuuluvat minun henkilökohtaiseen omaisuuteeni, Yli-Viikari sanoi oikeudenkäynnissä.

Yli-Viikari sanoi myös oikeustalolla lehdistölle pitävänsä hyvänä, että asiaa selvitetään nyt oikeudessa, jotta siitä olisi hyötyä muitakin virkamiehiä ajatellen.

Oikeudenkäyntiä seuraavat reaaliajassa mm. Yle, MTV3, Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

Kuva: STT Info

EDIT: klo 13.18, lisätty Yli-Viikarin kommentti.

SUOSITUIMMAT