Taksikuskin lista TOP-10: Älä koskaan tee näin!


Hallootan toimitus haastatteli pk-seudulla taksinkuljettajana (renkinä) kahdeksan vuotta työskennellyttä miestä. Hän kertoi taksikuskin TOP-10-listan asiakkaalle tyyliin ”älä koskaan tee näin.”

Älä etsi pinnallista seuraa vaan tosirakkautta! Uusi suomalainen deittipalvelu Valo – sisään tästä

 1. Taksiasiakkaalle on varattu takapenkki. Siellä on hyvä istua. Älä istuudu viereen ellei teitä ole koko autolastillista. Kuljettaja haluaa työskentelyrauhan ja reviirinsä ja se onnistuu parhaiten näin.
 2. Älä neuvo kuskia. Hän tietää minne ajetaan ja mikä on paras ja nopein tie. Tämä ei välttämättä kyllä päde nykyaikana, mutta varsinkin isojen taksiyhtiöiden ammattikuskit ovat päteviä.
 3. Joskus joudumme koukkaamaan jostain, mutta se saattaa jäädä sinulle epäselväksi. Voit toki kysyä, mutta yleensä ammattikuski tietää keskustan alueista, että siellä on ”se iltapäiväruuhka pahimmillaan, tai tietyömaa”, ajamme kuitenkin koko ajan.
 4. Ethän syö autossa. Se ei ole sallittua. Seuraava asiakas ei välttämättä halua sinun makkaraperuna- tai hampparikäryjäsi. Tai poimia valkoisten housujen takapuolestaan ketsuppia.
 5. Jos sinulle tulee paha olo, muistathan että se maksaa paljon, jos oksennat. Auto on koko illan liikenteestä pois ja se täytyy myös tuulettaa ja jopa otsonoida. Hintalappu on satoja ja satoja euroja.
 6. Jos sinulle tulee paha olo, pyydä jo etukäteen pysäyttämään. Mukavampi ellet edes nousisi kyytiin jos sinulla on paha olo.
 7. Kaiva maksukortti valmiiksi, äläkä vasta sitten, kun auto on pysähtynyt. Se edesauttaa kovasti työtämme.
 8. Ethän harrasta auton takapenkillä mitään intiimiä toimintaa, se ei ole fiksua eikä oikein. Saatat jopa saada syytteen seksuaalisesta häirinnästä, jos alat sormettaa tyttöystävääsi naistaksikuskin nähden.
 9. Älä turhaan jorise taksikuskille niitä iänikuisia, onko ollut kyytiä, oletko isäntä vai renki. Voit räplätä puhelintasi tai todeta jotain ylimalkaista. Jos kuski on juttupäällä, kyllä se juttelu siitä käynnistyy. Vaikka teemme asiakaspalvelutyötä, monesti varsinkin yöllä on ihan vain kiva ajella, eikä pölistä tyhjänpäiväisiä känniläisten kanssa.
 10. Älä paukuta ovea lähtiessäsi. Ajamme yleensä premium-autoilla. Nämä eivät tarvitse paukutusta.
  10+ Vielä bonuksena muille tielle liikkujille. Älä aja taksikaistalla, äläkä ainakaan tule kolmion takaa eteen, äläkä myöskään roiku takapuskurissa.

Älä etsi pinnallista seuraa vaan tosirakkautta! Uusi suomalainen deittipalvelu Valo – sisään tästä

SUOSITUIMMAT