Tässä on Dannyn UMK-kappale! Ristiriitainen vastaanotto ”hautajaislaululle”


Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen, 78, on mukana tämän vuoden euroviisukarsinnoissa eli UMK:ssa seitsemännellä yrityksellään, kappaleella ”Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua”. Katso musiikkivideo yläpuolelta.

– Teksti on aiheeltaan sellainen, että se ei välttämättä ole tyypillinen euroviisu. Mutta lauluna se on todella suuri, koska se edustaa sellaista näkökulmaa ja teemaa, jota ei oikeastaan kevyen musiikin lauluissa ole aikaisemmin käsitelty, Danny kertoi kappaleesta ennen sen julkaisua.

Kuolemaan keskittyvän kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Janne Rintala, joka on tehnyt musiikkia myös mm. Arttu Wiskarille ja Dannyn ex-puolisolle Erika Vikmanille.

”Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua” on saanut YouTubessa ristiriitaista palautetta. Kappaletta arvostetaan, mutta sen sopivuudesta euroviisuihin ei olla yhtä mieltä. Maanantaina keskiyöllä julkaistu kappale oli saanut klo 11 mennessä 516 peukkua ylöspäin ja 345 alaspäin.

Kappaletta on kommentoitu ahkerasti eri puolilta maailmaa, niin puolesta kuin vastaan.

– En kyllä Dannyltä ihan tuollaista odottanut. Itse asiassa aika hyvä kappale, koskettava ja pistää miettimään…

– Herranjestas miten antiklimaattinen hautajaisvirsi 😀

– Tämä ei ole vaan laulu vaan taideteos. Jos puhumme laulun laadusta, tässä sitä on. Ei ole väliä näemmekö tämän euroviisulavalla, mutta se, että hän tuntee ja välittää nämä merkitykselliset sanat, tekee tästä kappaleesta suuren ja voimallisen. 12 pistettä!

– Tämä on kaunista.

– Tämä on kamalaa, huono kappale, outo artisti.

– Aika alfa veto tehdä oma (semisti egoistinen) hautajaisbiisi. Olin valmiina itkemään, mut sit tää olikin humoristinen. Mut loppu kuin seinään, harmi.

– Danny osas yllättää kyllä tällä biisillä! Tulee miettiliäs olo kun kuuntelee! Vois olla jopa ihan hyvä valinta euroviisuksi!

– Danny on tehnyt hienon uran mutta ei tämä lähde. Aika kauhea, outo biisi.

– Ymmärrän et jotkut ei tästä pidä, enkä mäkään tätä viisuihin lähettäis mut tässä biisissä on tajuttoman nerokas rakenne. Harvoin kuulee biisiä jossa ei ole kertsiä. Tässä sellainen on ja tää toimii yllättävän hyvin. Tää saattais lopulta jopa itse viisuissa toimiakin aika upeasti kahden bilebiisin välissä, kun tulisikin rauhallinen ja koskettava kappale.

UMK:ssa on tänä vuonna seitsemän ehdokasta ja kilpailukappaleita julkaistaan yksi päivässä. Ennen Dannya on julkaistu kappaleet ”Lie” Oskrilta ja ”I Love You” Teflon Brothers x Pandoralta, jotka voi katsoa alta.

YouTubessa on toistaiseksi saanut eniten näyttöjä Teflon Brothers x Pandora. Tykkäysten ja ei-tykkäysten välisessä suhteessa Oskr on johdossa, Danny selkeästi viimeisenä.

Suomen euroviisuedustaja selviää 20. helmikuuta järjestettävässä UMK-finaalissa. Euroviisut järjestetään Rotterdamissa 18.–22. toukokuuta.

SUOSITUIMMAT