Toiveissa pitkä parisuhde? Näillä vinkeillä pidät huolta suhteesi hyvinvoinnista


Parisuhteet ovat tärkeitä, mutta niiden ylläpitäminen ei suinkaan ole helppoa. Terve ja vahva parisuhde vaatii kovaa työtä ja jatkuvaa huolenpitoa. Onneksi on paljon eri keinoja millä parisuhdetta voidaan vahvistaa.

Aloita parisuhteen parantaminen miettimällä sitä, kuinka kohtelet suhteen toista osapuolta.

Kuuntele ja huomioi

  • Rehellisyys on äärimmäisen tärkeää parisuhteessa, aivan niin kuin muussakin kanssakäymisessä toisten ihmisten kanssa. Muista kuitenkin, että sanat voivat satuttaa. Ole siis lempeä ja armollinen. Kaikkea ei tarvitse sanoa ääneen.
  • Kuuntele puolisoasi. On tärkeää, että haluat aidosti tietää, mitä toinen ajattelee. Keskity keskusteluun. Joskus keskustelut päätyvät umpikujaan, koska kumpikaan osapuolista ei halua kuunnella mitä toinen sanoo.
  • Parisuhteessa on kyse teistä molemmista, ei pelkästään sinusta ja elämässäsi kohtaamistasi haasteista. Huomioi puolisosi tunteet, ja yritä ymmärtää miten hänellä menee. Pyri välittämään vilpittömästi.

Kosketa ja ole läsnä

Paremman henkisen yhteyden luominen puolisoon ei ole ainoa keino parantaa keskinäistä kanssakäymistä. Voitte vahvistaa suhdettanne myös koskettamisen ja tekemisen kautta.

  • Halaa, suutele tai kosketa rakastasi. Näytä puolisollesi, että hän on tärkeä osa elämääsi. Puolison koskettaminen on yksi parhaista keinoista lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kosketuksen puute sen sijaan saattaa saada parisuhteen toisen osapuolen tuntemaan itsensä epähaluttavaksi, etenkin jos fyysinen kosketus on hänen rakkauden kielensä.
  • Tehkää jotain yhdessä säännöllisesti. Tämä voi olla päivittäinen kävelylenkki tai muu fyysinen aktiviteetti. Kun urheilet puolisosi kanssa, voit tuntea hyvää oloa myös siitä, että teet jotain oman terveytesi eteen. Yhdessä tekeminen voi olla myös mikä tahansa muu projekti, kuten ullakon siivoaminen, antiikkiliikkeiden kiertäminen tai kesämökin remontointi. Tärkeintä on, että teillä on joku jaettu harrastus, ja että saatte viettää aikaa yhdessä. Positiiviset muistot yhteisestä tekemisestä voivat auttaa vaikeidenkin aikojen yli.
  • Järjestäkää treffi-iltoja. Treffit puolison kanssa on hyvä keino pitää hehkua yllä pidemmässäkin parisuhteessa. Ne auttavat puolisoita muistamaan sen, miksi rakastuivat toisiinsa alun perin.  

Opettele rakastamaan itseäsi

Usein ihmiset sabotoivat parisuhteensa huomaamattaan omalla epävarmuudellansa. Varo siis ajattelemasta, että et olisi toisen huomion ja välittämisen arvoinen.

Kun joku rakastaa sinua ja haluaa olla kanssasi, hän selvästi ajattelee, että olet arvokas. Vaikka et olisi varma mitä toinen näkee sinussa, älä anna sen huolestuttaa. Opettele rakastamaan itseäsi.

Erilaisuus on sallittua

Kaikki eivät osoita luonnostaan yhtä paljon hellyyttä kuin toiset, ja tämä on aivan hyväksyttävää parisuhteessakin. Kommunikointi on tärkeää; puhukaa avoimesti tarpeistanne.

Kun keskitytte siihen mitä toinen tarvitsee, sen sijaan että yrittäisitte vain tyydyttää omia tarpeitanne, olette molemmat onnellisempia. Onnistunut parisuhde vaatii kompromisseja ja halua ymmärtää toista.

Positiivisuus vie pitkälle

Liika analysointi ja asioiden vatvominen ei aina kannata. Keskittykää niihin asioihin, jotka ovat parisuhteessanne hyvin.

Pitäkää hauskaa ja luokaa kauniita muistoja yhdessä!

Lähde: Fab after Fifty

Kuva: Pexels

SUOSITUIMMAT