Tuhansien intiimituotteita ostaneiden tiedot joutuneet vääriin käsiin!


Westlog Oy tiedottaa joutuneensa kyberhyökkäyksen ja henkilötietomurron kohteeksi. Kyseinen yritys hoitaa inkontinenssisuojien kuljetusta palvelutaloihin ja kotihoidon asiakkaille.

Murto koskee Satakunnan, Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueita, jotka lähettivät asiasta yhteisen tiedotteen. Myöhemmin myös Pirkanamaan hyvinvointialue tiedotti, että tietomurto on voinut kohdistua myös sen asiakkaisiin.

Murto voi koskea asiakkaiden nimeä, yhteystietoja, tietoa tehdyistä tilauksista ja mahdollista järjestelmässä ollutta henkilötunnusta. Tietomurron epäillään tällä hetkellä koskevan useita tuhansia asiakkaita.

Satakunnan hyvinvointialueen sote-johtaja Sari Rantanen kertoi Satakunnan Kansalle sähköpostitse, että murto on heidän saamiensa tietojen mukaan tapahtunut elokuun lopussa, 25. elokuuta, mutta tieto on tullut hyvinvointialueen organisaatioon 19. syyskuuta.

– Suosittelemme Tena-tuotteita kotiin tilanneita asiakkaita pysymään varmuuden vuoksi varuillaan ja kiinnittämään erityistä huomiota mahdollisiin petosyrityksiin. Kaikissa rikostapauksissa, kuten identiteettivarkauksissa, suosittelemme vahvasti olemaan aina yhteydessä poliisiin, tiedotteessa todetaan.

Tietomurron kohteeksi joutuneisiin asiakkaisiin otetaan yhteyttä ja heille annetaan tarvittavat ohjeet, kun tilannetta on saatu kartoitettua.

SUOSITUIMMAT