Lappeenrantalaisten Facebook-ryhmän julkaisuista on käynnistetty rikostutkinta


Kuluneella viikolla sosiaalisessa mediassa on käyty vilkasta keskustelua, jonka mukaan Lappeenrannan alueella yritetään houkutella lapsia valkoiseen pakettiautoon. Poliisin mukaan kirjoittelun yhteydessä on julkaistu kuvia useammasta autosta, joiden väitetään liittyvän asiaan.

Nyt julkaisuihin liittyen on tehty rikosilmoitus.

– Tällä viikolla meille on kirjattu Lappeenrannassa rikosilmoitus kunnianloukkauksesta. Henkilön kunniaa on loukattu kirjoittamalla aiheettomasti Facebook-ryhmään väittäen, että hänen autonsa liittyy tapaukseen, jossa lapsia on yritetty houkutella autoon karkkia tarjoamalla. Lisäksi henkilön omistaman auton kuva on julkaistu Facebookissa, kertoo rikoskomisario Liisa Kunnas.

Poliisi muistuttaakin, että oikea tapa puuttua vastaaviin asioihin on yhteydenottaminen virkavaltaan. Akuutissa tilanteessa pitää soittaa hätäkeskukseen. Lisäksi kannattaa keskittyä siihen, että saisi ajoneuvon ja kuljettajan tuntomerkit muistiin.

– Esimerkiksi tässä Lappeenrannan valkoisen pakettiauton tapauksessa ei poliisille ole ilmoitettu, että huokutteluyritykset olisivat kohdistuneet lapsiin. Näin ollen tallaista tapahtumaa ei ole poliisilla tutkinnassakaan, Kunnas toteaa.

SUOSITUIMMAT