U20 MM-kisat: Leijonat kaatoi Venäjän pronssiottelussa

Leijonajoukkue palaa kotisuomeen pronssisten mitalien kera, kun Venäjä kaatui pronssiottelussa 4–1.

Ottelun ensimmäisessä erässä leijonalauma oli pahan paineen alla, venäläisten hallitessa peliä täysin. Laukaustilasto kuvasi hyvin pelin kulkua, sillä se oli itänaapurille 9-0 erän puolivälissä. Myös avausmaali syntyi kuuden minuutin kohdalla, kun Ilja Safonov lapioi irtokiekon Kari Piiroisen torjunnan jälkeen sisään.

Toinen erä ehti vanhentua reilut viisi minuuttia, kunnes Leijonat tulee tasoihin Anton Lundellin maalilla. Taidokas ohjaus maalin edestä muutti Topi Niemelän ja Matias Mäntykiven pelinrakentelun jälkeen lukemat 1–1:een. Erän lopussa nähtiin pelottava tilanne, kun Eemil Viro ajautui kovalla vauhdilla päin laitaa luistellessaan Lundellin takatolppasyöttöä kohti. Kaikeksi onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Kolmannen erän alussa Leijonat siirtyy johtoon, kun venäläispuolustaja sysää kiekon omalla alueella ränniin, josta sen katkaisee Samuel Helenius. Heleniuksen ovela syöttö selän takaa avaa laukaisupaikan 2. erän lopussa kovia kokeneelle Virolle, jonka siniviivavedon ohjaa Ville Petman maaliin ja tilanteeksi 2–1.

Venäläisten peli meni tämän jälkeen itsekkäämpään suuntaan, eikä Leijonilla ollut suurempaa hätää johdon varjelemisessa. Ottelun lopussa kiriä hyydytti myös venäläisten korkeasta mailasta tullut 2+2 minuutin jäähy, jonka suomalaiset lähinnä pelailivat pois aikaa kuluttaen ja ilman riskejä.

Viimeisen kahden minuutin aikana Leijonat osui kahdesti tyhjään maaliin Lundellin ja Juuso Pärssisen toimesta ja loppulukemat sen myötä 4–1.

Kaikesta näki, että mitali maistui hyvältä suomalaisille, sillä haastatteluissa nähtiin pelkästään iloisia ja positiivisia kasvoja pelaajia ja valmennusjohtoa myöten.

Edellisen kerran pronssiset mitalit ripustettiin Nuorten MM-kisoissa Leijonien kaulaan vuonna 2006.