Useat lähteet: Bottas ulos Mercedekseltä – neuvottelee jo toisen tallin kanssa!


Sebastian Vettel ilmoitti tiistaina, ettei jatka Ferrarilla ensi kaudella, jolloin alkoi kiihkeä tuolileikki huipputallien kuskipaikoista. Useiden lähteiden mukaan Valtteri Bottas menettää paikkansa Mercedeksellä.

Vettelin ilmoituksen jälkeen tulivat melko nopeasti ilmoitukset, että Carlos Sainz siirtyy McLarenilta Ferrarille ja Daniel Ricciardo saa Sainzin jättämän paikan Mc Larenilla.

Kuusinkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin jatkoa Mercedeksellä pidetään käytännössä varmana, mutta Bottasta ei pidetä kovin vahvana, joten hänen tilalle on uumoiltu niin Ferrarilta vapautunutta Sebastian Vetteliä, kuin Williamsilla ajavaa Mercedeksen akatemian kasvattia, englantilaista George Russellia.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on sanonut tallin keskittyvän nyt vain nykyisiin kuljettajiinsa, mutta myönsi, että Vettel ja Russell tullaan ottamaan huomioon tallin kuskivalinnoissa ensi kaudelle.

Mutta kenestä tulee Hamiltonin tallikaveri? F1-toimittaja Giuliano Duchessa väittää tietävänsä, että Mercedeksen emoyhtiö Daimler tukee vahvasti saksalaisen nelinkertaisen maailmanmestarin Vettelin värväämistä.

F1-toimittaja Franco Nugnes puolestaan julistaa italiankielisessä Motorsportissa, että Mercedeksen kuskit ovat ensi kaudella englantilaiset Lewis Hamilton ja George Russell.

Nugnes on ollut yleensä varsin hyvin perillä F1-maailman asioista. Hän muun muassa ilmoitti ensimmäisten joukossa Carlos Sainzin Ferrari-sopimuksesta ennen virallisia julkistuksia.

Saksalaisen Motorsport-Total-sivuston mukaan Didier Coton on jo käynyt keskusteluita Bottaksen tulevaisuudesta Renaultin tallipäällikön Cyril Abiteboulin kanssa.

Renaultille on myös oltu viemässä tallille kaksi maailmanmestaruutta tuonutta Fernando Alonsoa. Lisäksi esillä on ollut Nico Hülkenberg, joka ajoi Renauli’lla vuosina 2017–2019.

Jos F1-toimittajien puheet pitävät paikkansa, Bottaksella on vain huonoja vaihtoehtoja eikä mahdollisilla näytöillä tällä kaudella ole enää merkitystä uran päättymisen kannalta Mercedeksellä, ellei hän suorastaan pyyhi lattiaa Hamiltonilla joka kisassa. F1-kauden alkua on lykätty lukuisia kertoja, mutta näillä näkymin se olisi alkamassa heinäkuun alussa Itävallassa, jossa ajetaan kaksi kisaa ilman yleisöä.

Kuva: Instagram

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT