Uudenvuoden wieniläiskonsertit viiteen suomalaiskaupunkiin


Wienin filharmonikkojen kuuluisan televisiokonsertin ohjelmistoon pohjautuva konsertti järjestetään tammikuun alussa Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa.

Schönbrunnin Linnanorkesterin parhaista soittajista koostuva kiertuekokoonpano solisteineen esittäytyy perinteisissä Suomen konserteissa jälleen tammikuun alussa kahden vuoden tauon jälkeen. Wienin filharmonikkojen kuuluisan televisiokonsertin ohjelmistoon pohjautuva konsertti järjestetään Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa.

Schönbrunnin Linnanorkesterin nuoria huippusoittajia johtaa Helsingin, Tampereen ja Turun konserteissa Vinicus Kattah ja Jyväskylässä ja Oulussa suomalaisille edellisiltä kiertueilta tuttu Guido Mancusi. Solisteina esiintyvät sopraano Jennifer Lary ja baritoni Michael Havlicek. Wieniläiskonserttien klassinen ohjelmisto pohjautuu Wienin filharmonikkojen vuosittaiseen uudenvuoden konserttiin, joka kerää miljoonayleisöt television ääreen ympäri maailmaa. Kiertuekokoonpanon repertuaari koostuu W.A. Mozartin, Straussin dynastian ja heidän aikalaistensa klassikkoteoksista. Konsertin kappalevalikoima elää hieman vuosittain, mutta päättyy aina komeasti Johan Strauss nuoremman Tonava kaunoinen-wienervalssiin ja Johann Strauss vanhemman Radetzky-marssiin. 

Suomessa uudenvuoden wieniläiskonsertit ovat viihdyttäneet yleisöjä jo yli vuosikymmenen, ja konsertit ovat olleet useimmiten loppuunmyytyjä.

Uudenvuoden wieniläiskonsertit 2022

Schönbrunnin Linnanorkesteri johtajinaan kapellimestarit Vinicus Kattah (Helsinki, Tampere ja Turku) ja Guido Mancusi (Jyväskylä ja Oulu)

Su 2.1.2022 Musiikkitalo, Helsinki klo 14.00 ja 18.00
Ma 3.1.2022 Tampere-talo, Tampere klo 19.00 
Ti 4.1.2022 Konserttitalo, Turku klo 19.00
La 8.1.2022 Paviljonki, Jyväskylä klo 19.00
Su 9.1.2022 Madetojan Sali, Oulu klo 15.00

Liput: Lippupiste ja Ticketmaster

SUOSITUIMMAT